Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці у Німеччині будуть платити сотні євро штрафу – за що каратимуть

Раніше на порушення українцями деяких правил дорожнього руху "закривали очі"

Фото: Depositphotos. Колаж: Pro Гроші

Українці в Німеччині будуть платити штрафи за порушення ПДР

Фото: Depositphotos. Колаж: Pro Гроші

На українських громадян, які наразі проживають у Німеччині, періодично надходять скарги стосовно порушень правил дорожнього руху. Якщо раніше за деякі з них не карали, то відтепер за неправильне паркування українцям доведеться платити сотні євро.

Про це повідомляє німецько-українська асоціація Українці в Німеччині/Ukrainian Future на сторінці у Facebook.

У тексті вказано, що місцеві жителі масово скаржаться на водіїв транспортних засобів з українськими номерами. Виявляється, вони часто припарковуються у недозволеному місці, тобто порушують німецьке законодавство. Раніше на подібні випадки закривали очі з огляду на те, що велика частина українців має статус біженців і не може заплатити сотні євро штрафу.

Але через збільшення подібних випадків потурання вже не буде. "Неправильне паркування також є проблемою, оскільки це може серйозно порушити спільне проживання по сусідству. Останнім часом до державних установ надходить надто багато скарг від сусідів щодо неправильного паркування авто на українських номерах", – йдеться у повідомленні асоціації.

За інформацією організації, нещодавно у Гамбурзі вперше евакуатори забрали автомобілі з українськими номерами на штрафний майданчик. Щоб забрати машину назад, доведеться заплатити як мінімум 300 євро, що тепер чекає на всіх недобросовісних водіїв.

Штрафи за порушення ПДР у Німеччині

До листопада 2021 року розмір штрафів значно відрізнявся від затвердженого нині. Мало того, що розширили перелік порушень, то ще й суттєво збільшили розміри виплат. До порушень, які трапляються найчастіше, відносять перевищення швидкості, неправильне паркування, незаконне користування доріжками чи тротуарами тощо.

Розміри виплат залежать від порушення та становлять:

  • перевищення швидкості у населених пунктах до 15 км/год – 50 євро, до 20 км/год – 70 євро;
  • перевищення дозволеної швидкості понад 40 км/год – 400 євро;
  • паркування у зоні, що забороняє стоянку – 50 євро;
  • паркування в місці для людей з обмеженими можливостями – 55 євро;
  • паркування на смузі для пожежних машин, обмеження проїзду для швидкої допомоги – 100 євро;
  • паркування на місці для електромобілів – 55 євро;
  • використання аварійної смуги руху – 200-300 євро із забороною водіння на 30 днів;
  • використання автомобілістами тротуарів, твердих узбіч, велодоріжок – до 100 євро.

Зауважимо, що Німеччину як країну для тимчасового проживання обрали більше одного мільйона українських біженців. Там вони мають право на отримання соціальної допомоги, якщо офіційно зареєстрували свій статус.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям буде складніше обміняти гроші в Німеччині. Також ми повідомляли, чому українські біженці їдуть з Німеччини.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.