Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чому українські біженці їдуть з Німеччини – чотири причини

Громадяни України стикаються з проблемами, які роблять їхнє життя менш комфортним

Колаж: Pro Гроші

Українці покидають Німеччину

Колаж: Pro Гроші

Українські біженці, які знайшли притулок у Німеччині, все частіше покидають країну.

Про це пише Styler.

Зараз в Німеччині перебуває понад 900 тисяч українців, які виїхали зі своєї країни через війну. Місцева влада намагається всіляко допомагати їм. Однак біженці з України все частіше стикаються в Німеччині з низкою проблем, через які покидають країну. Серед них є наступні.

1. Незнання німецької мови

Українці зіткнулися зі складнощами, адже без знання мови важко налагоджувати комунікацію, оформлювати документи та просто спілкуватися з місцевими. Хоча українці знають англійську, але в Німеччині не всі хочуть спілкуватися цією мовою. Зараз деякі анкети та документи починають перекладати українською, але це поодинокі випадки

2. Бюрократія

Українці переконалися у тому, що Німеччина дуже бюрократична країна. На те, щоб щось оформити, йде багато часу, а крім того треба бути готовими до великої кількості папірців.

Часто буває так, що люди місяцями не можуть оформити виплати на дитину чи потрібні документи. Така система діє також у медичній, банківській та освітніх сферах,. Це не подобається не тільки українцям, але і самим німцям.

3. Житло

Якщо у перші місяці повномасштабної війни українцям було легше знайти житло в Німеччині, то сьогодні багато німців не хочуть здавати квартири біженцям з України. Усе через те, що в Німеччині розповсюджена довгострокова оренда.

Зазвичай власники квартир не йдуть на домовленість, якщо орендарі житимуть лише декілька місяців. Відіграє роль ще й те, що більшість житла здають без меблів.

4. Росіяни на державній службі

В Німеччині українці зіткнулися із серйозною проблемою під час звернення в державні установи. Справа в тому, що часто перекладачами там працюють росіяни. Вони перекладають офіційні документи.

Неодноразово траплялися випадки неправильного перекладу, коли йдеться про суттєві речі. Також буває так, що дрібні справи можуть вирішувати дуже довго, через що біженці не можуть знайти роботу, житло тощо.

Скільки українців планують повернутися з-за кордону після війни

Більшість українців, які виїхали з України через повномасштабне вторгнення Росії, планують повернутися додому. Про це йдеться у дослідженні Gradus Research.

Лише 6% опитаних українців заявили, що хочуть залишитися на новому місці. Натомість, близько 77% тих, хто поїхав з України за кордон, планують повернутися додому.

Ще 15% українців поки не визначилися, як діяти далі після закінчення війни. А 2% обрали інший варіант відповіді на питання "чи планують вони повертатися в Україну".

Важливим показником є те, що можливість залишитися за кордоном є у близько 72% українців. При цьому вони чекають на повернення додому.

Раніше ми писали про те, що українців у Австрії на рік поселять у 5-зірковому готелі. Також ми писали, що рівень життя українців у Польщі покращився.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.