Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Топ-10 найпопулярніших авто у липні: які моделі увійшли в лідери

В десятку лідерів увійшли нові моделі, що свідчить про постійну зміну уподобань споживачів та конкурентну боротьбу між автовиробниками

Фото: Renault, Volkswagen, Pexels. Колаж: Pro Гроші

10 автомобілів, які найчастіше купували українці в липні

Фото: Renault, Volkswagen, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Липень 2023 року продемонстрував цікаві тенденції на ринку нових легкових автомобілів України. В минулому місяці 10 найпопулярніших моделей забезпечили 39% загального обсягу продажів.

Про це свідчать дані асоціації "Укравтопром".

Як змінилися тенденції на автомобільному ринку

В липні у порівнянні з червнем рейтинг найпопулярніших моделей автомобілів дещо змінився. В топ-10 відбулися такі зміни:

Позиція Volkswsgen ID.4 у рейтингу взяла новий оберт. Ця модель вразила покупців та піднялася на високе третє місце.

Однак, не всім моделям пощастило у цьому місяці. Toyota Corolla виявилася поза межами топ-10, зменшивши свою популярність та зайнявши лише 16 сходинку. Ця зміна може бути пов'язана з конкуренцією та змінами у вподобаннях покупців.

Один з основних переможців цього місяця – Skoda Karoq. Ця модель піднялася з десятого місця на четверте, що вказує на зростаючий попит на цей автомобіль. Особливо цікаво, що у рейтинг увійшли три моделі Skoda включаючи Kodiaq (6 місце) та Octavia (8).

Toyota Land Cruiser Prado також продемонструвала стабільний ріст, піднявшись на одну сходинку та зайнявши п'яте місце. Тоді як Mazda CX-5, попри зсув на дві позиції, залишається у 10 лідерів з продажу та опинилася на сьомому місці.

Деякі моделі, що мали своє місце в топ-10, цього разу не втримали свої позиції. Hyundai Tucson з 7 місця опустився до десятого, а Toyota Camry взагалі покинула першу десятку лідерів.

В липні на українському ринку здобув популярність автомобіль Volkswsgen Touareg. Тому у рейтингу посів 9 місце.

Топ 10 найпопулярніших машин за липень, од
1
Renault Duster Renault Duster
552
2
Toyota RAV4 Toyota RAV4
379
3
Volkswagen ID.4 Volkswagen ID.4
214
4
Skoda Karoq Skoda Karoq
153
5
Toyota Land Cruiser Prado Toyota Land Cruiser Prado
148
6
Skoda Kodiaq Skoda Kodiaq
143
7
Mazda CX5 Mazda CX5
130
8
Skoda Octavia Skoda Octavia
119
9
Volkswagen Touareg Volkswagen Touareg
119
10
Hyundai Tucson Hyundai Tucson
109

Які марки машин обирали українці в липні

Протягом минулого місяця було реалізовано понад 5,3 тисячі нових легкових автомобілів. Це число відзначає зниження на 5% у порівнянні з червнем, проте водночас, порівняно з аналогічним періодом минулого року, спостерігається зростання продажів на 45%.

Зміни в рейтингу виробників залишаються незначними. Лідерську трійку вже третій місяць поспіль очолює Toyota з продажем 883 автомобілів, на другому місці знаходиться Renault з результатом 564 проданих одиниць, а Volkswagen завершує трійку з результатом 525 продажів.

Раніше ми повідомляли, які популярні колись бренди автомобілів зникли з ринку. Також ми писали, які автомобілі обирають у різних областях України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.