Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Tesla на українських дорогах – цього вам не розкажуть в жодному салоні

Коли ви купуєте таке авто, то є безліч деталей, на які варто одразу звернути увагу

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Дана машина підійде не кожному

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Компанія Tesla завжди дивує ринок своїми автомобілями. Перша модель зʼявилася у 2007 році, й відтоді вже важко знайти людину, яка нічого не чула про цю машину. Однак, чи така вона хороша, як про неї всі пишуть?

Про плюси та мінуси експлуатації Tesla сайту Pro Гроші розповів власник авто Микола Кравчук.

Чоловік придбав машину близько 8 місяців тому. Купував не нову автівку, а "з рук", тому вона йому обійшлась у 40 тисяч доларів. Каже, що купити авто тоді було важко, адже вибір був досить невеликий.

Tesla підійде не всім?

У користуванні машина не така комфортна, як думає більшість людей.

Так, вона, можливо, не така мʼяка, але справа в іншому. На ринку електромобілів Tesla на 85 відсотків відцифрована. Її потрібно купувати людям, яким це подобається, адже лише вони зрозуміють цей кайф. Це компʼютер на колесах. І особисто я в захваті, – говорить власник автомобіля.

Отже, якщо ви шукаєте в машині саме комфорт, то дана машина вам не підійде.

Де і як треба заряджати авто

Значний плюс авто Teslа в тому, що заряджати його можна вдома. Займає це близько 8 годин, але якщо машина була не повністю розряджена. Також в Україні є чимало зарядних станцій для електроавтомобілів.

Я досить багато їжджу. Ніяких проблем в цьому немає. Запас ходу в автомобіля до 500 км. Всюди доїжджаю без питань. Але варто прорахувати маршрут, якщо ви їдете в нову місцевість, аби там були зарядні станції. Після цього, поки я на місці розв'язую свої питання, то моє авто підзаряджається, і потім я знову їду далі, – говорить Микола Кравчук.

Чоловік стверджує, що завдяки електричній заправці можна зекономити чимало грошей, адже ви витрачаєте значно менше, ніж у випадку, якщо заправляти звичайне авто бензином чи газом. Переважно всі власники електромобілів заряджаються вдома. Це найпростіший й найдешевший спосіб.

220 В – це найповільніший спосіб заряджання. Tesla від 0 до повного заряду заряджається десь за 15-20 годин. Якщо ставити на ніч, то вона зарядиться на 150-200 км, і цього цілком достатньо для повного дня їзди. Від 380 В вона заряджається за 4-5 годин.

Чи потребує Teslа особливого догляду

Микола Кравчук їздить на цьому автомобілі близько 8 місяців і за цей час Teslа показала себе лише з гарного боку, адже в ній нічого не ламалось. За його словами, це ще один плюс цих машин, адже якщо ставитися до авто дбайливо, то ніяких проблем у вас не буде.

Якщо доведеться її колись ремонтувати, то, звичайно, це задоволення обійдеться досить дорого, адже знайти необхідні деталі не так просто, як здається. Однак на практиці ми бачимо, що Teslа та й інші електромобілі досить міцні, тому проблем з цим немає, – додає власник.

На що варто звернути увагу новачкам

Найперше, на що треба звернути увагу, коли купуєте таке авто – запас ходу. Також, якщо берете машину "з рук", то обовʼязково запитайте про запас акумулятора. Памʼятайте, якщо впала місткість батареї, то на одному заряді ви далеко не поїдете.

Найдорожчий елемент в будь-яких електромобілях – батарея. Аби замінити її, ви витратите від 10 до 20 тисяч євро. Проте зношується в авто не лише батарея, тому оцініть також ходову частину, трансмісію, гальма, кермові та інші системи, радить Микола Кравчук.

Раніше сайт Pro Гроші писав, для кого пропонують зберегти безплатне розмитнення авто через війну. Також ми повідомляли, які автомобілі найбільше розчарували водіїв у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.