Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ви маєте це перевірити: як підготувати авто до далекої дороги

Незалежно від цілей, поїздка вимагає ретельної підготовки, аби не було неприємних ситуацій

Колаж: Pro Гроші

Довірте перевірку спеціалістам

Колаж: Pro Гроші

Якщо ви зібралися в довготривалу подорож, то необхідно обовʼяково перевірити стан вашого автомобіля і краще це зробити заздалегідь. Перевірте всі комплектуючі, замініть зношені запчастини, а також візьміть в дорогу необхідні інструменти, аби уникнути неприємних сюрпризів.

Розповідаємо, що потрібно перевірити в авто перед далекими поїздками.

Функціональність усіх приладів. Слід звертати увагу навіть на найменші деталі, адже їхня несправність може нанести велику шкоду під час поїздки.

Запах у салоні або сліди мастил зовні. Експерти радять прискіпливо перевірити не лише всі деталі авто, а й інші навіть запах, адже це може свідчити про несправність. Якщо ви помітили у салоні якийсь запах та сліди мастил зовні, то краще звернутися відразу на СТО, де вам допоможуть полагодити несправності.

Рівень експлуатаційних рідин. Переконайтеся, що з маслом, антифризом і гальмівною рідиною все в порядку. Виміряйте їх рівень, щоб бути впевненим, що він достатній. Подбайте про запасну каністру з моторним мастилом та іншими рідинами, які можуть пригодитися в дорозі.

Працездатність освітлювальних приладів. Перевірте фари, задні ліхтарі, повороти. Якщо довгий час ви не змінювали лампи в фарах, то перед дальньою поїздкою це необхідно зробити. Також візьміть з собою прозапас лампи.

Слід перевірити і стан електричних елементів, а саме: свічкових проводів, роз'ємів під капотом. Про всяк випадок подбайте про те, чи справна у вас сигналізація.

Також упевніться у справності ременів безпеки та огляньте колеса та балансування. Перевірте тиск у шинах, а також підкачайте запасне колесо. Важливо звернути увагу на стан покришок, щоб не було порізів, опуклостей та пошкоджень.

Перед далекою поїздкою треба відрегулювати розвал-сходження. Це необхідно для того, щоб підвищити стійкість і керованість машини, а також знизити рівень зносу шин і збільшити економію палива.

Не нехтуйте перевіркою авто на СТО

Що перевірять спеціалісти:

  • стан двигуна і систем запалювання, охолодження, змащення та іншого;

  • працездатність окремих систем машини – вентиляції, освітлення;

  • роботу авто в цілому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.