Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Секрети досвідчених: як захистити себе від покупки "вбитого" автомобіля

Памʼятайте, що покупцям потрібно бути дуже уважними під час вибору вживаної машини

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати "вбите" авто

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Автомобільна справа досить непроста, а тому підбір машини займає чималий час та сил. Тому варто памʼятати ознаки "поганого" авто, на які треба звернути особливу увагу під час купівлі на вторинному ринку.

Про це пише "Апостроф".

За словами спеціалістів, покупцям потрібно бути дуже уважними під час вибору вживаного авто. Все через те, що інколи недобросовісні продавці можуть розхвалювати абсолютно "вбите" авто.

7 ознак ненадійного вживаного авто

Двигун. Потрібно провести діагностику у сервісі. Так, якщо двигун занадто чистий, це може означати, що його спеціально вимивали з метою приховати проблему витоку мастила.

Скло. Варто перевірити маркування, де повинна міститися дата виготовлення.

Колір. Якщо фарбування розходиться в тонах, то це може говорити про перефарбування. А можливо і про те, що машина була битою.

Комплектність. Звернути увагу на відсутні молдинги, катафоти чи заглушки. Це може означати, що авто нещодавно могло бути в ремонті.

Салон. Недбалий вигляд салону або невідповідність комплектації може говорити про ознаки серйозного ремонту. А тому і про невідоме минуло цієї машини.

Відсутність документів для перевірки. Продавець може спеціально їх приховувати, що може означати, що з ними не все гаразд.

VIN. Потрібно звіряти номер, вибитий на кузові, з тим, що зазначено у документах, аби впевнитися, що все законно.

Чи відповідає нормам якість пального в Україні

Восени 2023 року Інституту споживчих експертиз провів дослідження якості високооктанового бензину, який продають на найбільших АЗС в Україні. Результати лабораторних експертиз свідчать, що пальне відповідає нормам, а деякі зразки навіть мають запас за показниками нормативів. Відповідно, високооктановий бензин з українських АЗС можна сміливо заливати в елітні автомобілі, суперкари та спорткари.

Що відбуватиметься з вартістю бензину в листопаді

На вартість пального впливає велика кількість факторів, а тому ціна на бензин міняється мало не щодня. Якщо поглянути на ситуацію в жовтні, то на початку місяця ціни на нафту почали падати, але через війну в Ізраїлі вартість сировини полізла вгору. Через це бензин, який ми отримали цього місяця, коштував дещо дорожче.

Що стосується внутрішнього ринку, то у жовтні для покупця було дуже багато пропозицій, через що в Україні бензин почав коштувати менше. На думку експертів, в листопаді можна розраховувати на стабілізацію цін, а можливо навіть на здешевлення вартості бензину на 2 гривні.

Раніше ми писали, що незабаром буде з цінами на пальне, а також на яких заправках знайшли небезпечне пальне.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.