Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Секрети АЗС: як заправки ведуть боротьбу за кожного клієнта

За словами експерта, переманювання споживачів було завжди актуально, а особливо, коли зʼявилися мережі, де стало більше ніж сто заправок в одній

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати знижку на заправках

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні велика кількість різноманітних заправочних станцій. Люди можуть обирати за безліччю критеріїв те, послугами якого оператора їм користуватися. Саме тому на ринку пального відбувається "битва" за споживача.

Про те, як АЗС "заманюють" до себе клієнтів та де вигідніше заправлятися, розповів у коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко.

Переманювання споживачів було завжди актуально, а особливо, коли зʼявилися мережі, де стало більше ніж сто заправок в одній. Логічно, що їм хотілося, аби клієнт користувався лише їхніми послугами.

Саме тому оператори запровадили програми лояльності, аби люди могли накопичувати бонуси тощо. Однак використовувати їх громадяни могли не одразу, а лише, наприклад, з наступного місяця. Це знову ж таки маркетинговий хід.

Також заправки почали впроваджувати знижки на пальне, бонусні каву або чай. Коли приїжджає велика фура, то вона заливає в себе багато пального. Тому звісно, що за це водію можна подарувати гарячий напій, на якому і так рентабельність 300%.
Олександр Сіренко

Олександр Сіренко

Головний редактор, аналітик "НафтоРинку"

На сьогодні такі "приманки" досить актуальні, адже споживачів залишилось мало. В основному заправки зараз продають сировину двом основним клієнтам:

  • водіям;

  • корпоративним клієнтам.

Саме тому йде змагання за населення. Оператори запроваджують все більше бонусів та знижок для покупця, створюють додатки, роблять подарунки тощо.

Звісно, що коли пальне, як сьогодні, коштує дорого, то споживач шукає, де дешевше, а тому у такий спосіб АЗС може переманити його до себе.
Олександр Сіренко

Олександр Сіренко

Головний редактор, аналітик "НафтоРинку"

Яким заправкам надають перевагу українці

Люди обирають ті місця, де вони звикли та кому вони довіряють. Адже не треба забувати, що українці постійно турбуються про якість пального. Тобто, якщо хоча б один раз заправка схибила, то після цього дуже важко змусити споживача приїхати туди знову. Навіть якщо там величезні знижки.

У цьому випадку не важливо, на скільки дешеве на цій АЗС пальне, на скільки відомий бренд. Якщо покупець не довіряє цьому оператору і він знає, що там неякісне пальне, то він більше ніколи не скористається його послугами.
Олександр Сіренко

Олександр Сіренко

Головний редактор, аналітик "НафтоРинку"

Якщо є знижки, то чи означає це, що пальне неякісне

Українці звикли, якщо на прилавках магазину є знижки, то у більшості випадків це свідчить про погану якість товару чи закінчення строку придатності. Однак з пальним дещо інша ситуація. Якщо ви бачите знижки на АЗС, то це лише маркетинговий хід, аби було більше клієнтів.

Наприклад, минулого тижня усі заправки тримали ціни на одному рівні, а "Авантаж 7" опустив вартість пального. Це було зроблено через те, що на половині мережі у них відібрали ліцензію, а пального нормальної якості в них було чимало. Саме тому, аби все продати, вони знизили вартість.
Олександр Сіренко

Олександр Сіренко

Головний редактор, аналітик "НафтоРинку"

Тобто, якщо ви бачите певні знижки, то це не означає, що пальне зіпсоване.

Раніше ми писали про найчастіші помилки новачків на дорозі. Також ми розповідали, чи реально заощадити на пальному.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.