Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Початківці на дорозі: п'ять найпоширеніших помилок, які можуть коштувати життя

Розповідаємо про те, з якими проблемами можуть зіштовхнутися автомобілісти, які лише починають їздити

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Є найпопулярніші помилки серед водіїв

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі водії-початківці можуть допускати чимало помилок. Однак важливо не забувати про свої слабкі сторони, аби потім якомога частіше їх відточувати.

Розповідаємо, які помилок на дорозі припускаються новачки.

Не дивляться у дзеркала

Насправді це дуже потрібне джерело інформації, яке вам повідомить про ситуацію на дорозі. Особливо важливо дивитись у них перед зміною напрямку чи гальмуванням. Також це стосується тих випадків, коли ви знаходитеся на перехрестях з круговим рухом та під час зміни ряду, особливо на дорозі з двостороннім рухом.

Будьте уважними на перехрестях

Проїжджаючи перехрестя, важливо уважно подивитись ліворуч та праворуч. Адже щоразу, коли автомобіль виїжджає на нову дорогу, водій повинен переконатися, що рух безпечний. Це стосується також виїзду на кільцеву розв’язку і під час прямого руху через перехрестя.

Якою смугою ви можете їхати

В автошколах вчать, що треба рухатись як можна правіше до тротуару, якщо права смуга не призначена для громадського транспорту. Однак якщо ви не можете рівномірно рухатись посередині смуги, а постійно виїжджаєте за розмітку, то це теж вважається порушенням.

Помилка під час рушання

Щоразу, коли водій вирушає з місця, то він повинен переконатися, що рух повністю безпечний. Для цього необхідно уважно перевірити всі дзеркала та сліпі зони, ввімкнути поворотник, плавно відпустити зчеплення та натиснути на газ одночасно. Якщо машина стоїть на підйомі, треба ще й відпустити важіль стоянкового гальма. Водію без досвіду зробити все це разом часто буває не під силу.

Неправильне положення при повороті

Деяким водіям-початківцям не вдається розташувати автомобіль якомога ближче до центру дороги, щоб виконати поворот наліво безпечно. Це може ускладнювати рух і збивати з пантелику інших водіїв.

Як заощаджувати гроші на пальному

Водії можуть трохи зекономити й для цього треба дотримуватись таких правил:

  • регулярно обслуговувати автомобіль;
  • зменшити використання кондиціонера;
  • уникати перевищення швидкості;
  • користуватися круїз-контролем;
  • обирати правильний вид пального.

Що відбуватиметься з цінами на пальне взимку

Раніше ми вже неодноразово писали, що ця зима може бути важкою, адже існує ризик повторних відключень електроенергії. Тому вже зараз багато людей купують генератори, що працюють від пального.

Аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко в коментарі сайту Pro Гроші говорить, що робити точні передбачення про ціни та попит на пальне взимку ще зарано. Але варто починати готуватися до зимового періоду вже зараз.

Також наразі можна припустити, що якщо великого попиту на пальне не буде, ціни на нього залишаться стабільними. Проте слід враховувати інші фактори, які можуть вплинути на вартість пального до настання зими.

Сайт Pro Гроші вже розповідав, як українцям краще сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху. Ще ми писали про те, для яких видів транспорту українцям не потрібне водійське посвідчення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.