Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Рекордні показники – які вживані автомобілі найчастіше купували українці в серпні

Нові дані свідчать про стабільний ринок вживаних транспортних засобів в Україні та відображають вибір споживачів

Фото: Volkswagen, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці найчастіше купують вживані Volkswagen Golf

Фото: Volkswagen, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український ринок автомобілів з пробігом продовжує демонструвати вражаючий ріст. У порівнянні з минулим роком попит на вживані машини збільшився на 27%.

Про це свідчать дані асоціації "Укравтопром".

У серпні цього року було зареєстровано 21 тисячу автомобілів з пробігом, що є рекордним результатом за останній рік. Підвищення попиту в минулому місяці стосувалося і нових транспортних засобів.

Варто зазначити, що у порівнянні з липнем, попит на вживані автомобілі збільшився на 12%, а порівняно із серпнем 2022 року – одразу на 27%. Згідно з даними, середній вік ввезених машин становить 10 років.

Автомобілі з якими двигунами обирають українці

Статистика свідчить про те, що більшість автолюбителів в Україні надають перевагу бензиновим двигунам, які становлять 45% від усіх вживаних автомобілів. На другому місці опинилися транспортні засоби з дизельними двигунами (32%).

Електричні автомобілі починають здобувати популярність і складають 15% ринку вживаних авто. Газобалонне обладнання (ГБО) і гібридні автомобілі займають менші частки ринку, становлячи 5% і 3% відповідно.

Які моделі автомобілів обирають українці

Найпопулярнішими моделями вживаних авто залишаються Volkswagen, Renault і Skoda. Крім того, в рейтинг найпопулярніших вживаних авто вперше потрапив електромобіль Nissan Leaf, що свідчить про збільшення інтересу до екологічних автомобілів серед українських водіїв.

Найпопулярніші вживані авто в Україні за серпень 2023 року, од
1
Volkswagen Golf Volkswagen Golf
1 725
2
Renault Megane Renault Megane
1 363
3
Skoda Octavia Skoda Octavia
952
4
Volkswagen Passat Volkswagen Passat
835
5
Nissan Leaf Nissan Leaf
505
6
Ford Focus Ford Focus
426
7
Nissan Qashqai Nissan Qashqai
412
8
Volkswagen Tiguan Volkswagen Tiguan
408
9
Volkswagen Touran Volkswagen Touran
375
10
Audi A4 Audi A4
365

Загалом, з початку 2023 року в Україну було ввезено 127 тисяч автомобілів з пробігом, що на 3,3 раза більше, ніж нових авто за цей самий період.

На яких АЗС заправляти авто вигідніше

Українці активно шукають дешеві заправки, оскільки ціни на пальне постійно змінюються. При цьому вони також переживають за якість пального. Аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів в коментарі сайту Pro Гроші про те, де вигідніше заправляти машину та яка там якість пального.

Законодавство дозволяє використовувати пальне стандартів Євро5, Євро4 та Євро3, і ця якість пального відповідає державним вимогам.

Наприклад, бензином А-95+ наразі найвигідніше заправлятися на БРСМ-Нафта по 49,99 гривні за літр. Далі йдуть заправки Luxwen (52,49 гривні за літр) і Укрнафта (52,90 гривень за літр).

Найвища ціна на бензин А-95 спостерігається на заправках SOCAR, де він коштує 58,99 гривні за літр.

А бензин А-95 найвигідніше можна придбати в мережі "Авантаж 7" за 48,95 гривні за літр. На другому місці за ціною – мережа "Маркет" (49,29 гривні за літр), а також Luxwen (50,49 гривні за літр).

Найвищу ціну на бензин А-95 пропонує мережа SOCAR – 56,99 гривні за літр.

Раніше ми повідомляли, у кого не зможуть конфіскувати машину на потреби ЗСУ. Також ми писали, що відбувається з авто, якщо не мити двигун.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.