Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Продають "шмурдяк" замість бензину: на яких АЗС категорично не можна заправляти авто

Розібратися, на якій заправці бензин якісний, а на якій ні, зараз доволі складно, адже усі АЗС запевняють водіїв, що найкраще пальне можна придбати саме у них

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Де в Україні можуть заправити автівку неякісним бензином

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Візит на АЗС в Україні часто викликає велику кількість сумнівів у водіїв. Є багато різних думок щодо якості палива, яке продається на автозаправних станціях, адже є тисячі водіїв, яким "пощастило" хоч раз у житті заправитися "бодягою" на АЗС.

Тому редакція сайту Pro Гроші вирішила розповісти, від чого залежить якість палива та на яких заправках в Україні можуть підсунути "бодягу" замість якісного бензину.

Як на АЗС потрапляє неякісне пальне

Насправді якість бензину на АЗС залежить не від бренду, а від нафтопереробного заводу (НПЗ), що постачає цей товар. Можливо, дехто не знає, але один регіон, як правило, отримує бензин та дизпаливо лише з одного НПЗ. Причому пальне завозять на заправки різних брендів.

Звісно, що існують винятки із правил. Наприклад, іноді дійсно в одній області можуть продавати бензин з різних нафтопереробних заводів. Така практика існує в областях, де витрати на доставку пального однакові з різних заводів, але усе залежить від логістики.

Тому на тій чи іншій заправці й справді бензин може бути неякісним. Але це пов'язано з дотриманням контролю якості на кожній конкретній АЗС, тож це ніяк не залежить від бренду чи від вартості пального на заправці.

На яких АЗС в Україні краще не заправляти автівки

Зовсім нещодавно фахівці перевірили, що з якістю бензину марки А-95 на українських заправках. Виявилося, що пальне на деяких АЗС аж ніяк не відповідає сучасним стандартам Євро-5.

Тож неякісний бензин перевірка виявила на таких заправках в Україні:

  • БРСМ-Нафта;
  • U.GO;
  • АВІАС;
  • BVS;
  • 24/7;
  • KCEM;
  • DNIPRO OIL GROUP.

Найбільше порушень стосуються таких показників як октанове число і вміст сірки.

Як уникнути недоливу на АЗС

З недоливом на заправках водії стикаються вкрай рідко, але це не означає, що про це варто забути. Тому на майбутнє водіям варто запам'ятати, що:

  • заправлятися краще на великих мережах АЗС, адже там встановлено сучасне обладнання. Які правило, такі автозаправні станції дбають про свою репутацію "і не обманюють клієнтів";
  • заправляти свою автівку варто з колонки, де щойно була інша автівка. Це гарантує, що пальне прокачане і насос зсередини змащений ним;
  • варто уникати маловідомих АЗС.

А ще водії можуть й самостійно заправляти свій автомобіль або заливати пальне в каністри з відповідним маркуванням.

Раніше ми розповідали, чи платитимемо більше за бензин у кінці вересня. Також ми писали, яких помилок на дорозі найчастіше припускаються новачки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.