Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Якість бензину та дизеля можна визначити самостійно: як це зробити

Іноді вже під час водіння ви можете помітити труднощі під час запуску, шипіння, посвистування та інші нетипові звуки для авто

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

На ринку можна натрапити на неякісний бензин

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Якість пального грає чималу роль для вашого автомобіля. Саме від нього залежить те, як часто ви будете справляти машину, адже найчастіше ламатиметься паливна система. Однак памʼятайте, що ви й самі можете визначити якість дизелю та бензину.

Про це пише OBOZREVATEL.

Як розпізнати неякісний дизель?

Наливаємо його в прозору судину, закорковуємо пробкою і відстоюємо. Якщо воно низької якості, то зовсім скоро прийме темний відтінок, а також дасть осад.

Якщо в пальному є вода, це сформує окремий шар рідини. Для визначення наявності механічних домішок слід пропустити дизель через паперовий фільтр. Якщо воно хорошої якості, то залишить світлу пляму, а низькоякісне пальне залишить на фільтрі велику темну пляму.

Якісне дизпаливо має не дуже різкий запах, а його колір від світло-коричневого до бурого з синюватим відтінком. Після випаровування воно залишає на аркуші чистого паперу жирну пляму, а от бензин випаровується безслідно.

Як розпізнати неякісний бензин?

Іноді те, що він поганий, ви можете помітити майже одразу. На поверхні буде брудно-руда плівка, схожа на болотяну рідину. Іноді видно воду, а також різко відчуєте нетиповий і дуже неприємний запах.

Однак є способи визначити неналежну якість бензину вже у процесі його використання. Потрібно звернути увагу на такі ознаки:

  • труднощі під час запуску;
  • шипіння, посвистування та інші нетипові звуки (поганий бензин не згоряє рівномірно, а тому двигун починає видавати незвичні звуки);
  • двигун часто глухне (якщо бензин забруднений чужорідними речовинами, включно зі звичайним брудом або водою, двигун може спонтанно затихнути, оскільки паливо не згоряє належним чином);
  • підвищена витрата палива.

Чому в Україні з 1 липня зростуть ціни на пальне

Раніше ми вже писали про те, що саме з цього часу в Україні почнуть діяти довоєнні ставки ПДВ на пальне. Наразі вони становлять 7%, однак зростуть аж до 20%. Здорожчання пального очікують всі експерти та учасники ринку. Директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн запевняє, що зростання цін не вплине на попит.

В українців не зникне потреба в переміщенні, а тому бензин та дизель будуть треба завжди. Відповідно, очікувати на зниження обсягів продажів після здорожчання пального не варто.

Варто розуміти, що ціни зростуть різко та будуть такі показники:

  • бензин здорожчає на 10–11 гривень за літр;

  • дизель – на 8 гривень за літр;

  • автогаз – на рівні 3 гривень за літр.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше цікавої інформації ви зможете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Сайт Pro Гроші зазначав, якими були ціни на бензин та автогаз наприкінці квітня. Варто почитати й про те, з яких країн завезли найбільше легковиків у 2022 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.