Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про СТО можна забути – які авто не доведеться обслуговувати перші 5 років

Розповідаємо, які марки та моделі автомобілів не турбуватимуть власників протягом перших п'яти років їхньої експлуатації

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Кращими авто було обрано Toyota, Lexus та Tesla

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Купуючи автомобіль, кожен бажає отримати якісний і економічний транспортний засіб для комфортного водіння. Однак іноді навіть топові у своєму класі авто раптово перестають їхати й це часто влітає в копієчку.

Pro Гроші розповідають, які авто варто обрати, щоб уникнути витрат, за версією KBB.

Які авто опинилися у топі за витратами на експлуатацію

У 2023 було визначено найкращі автомобілі з мінімальною вартістю володіння протягом перших 5 років експлуатації.

За цим показником найбільш вигідними виявилися японські бренди Toyota і Lexus. У списку 23 масових автомобілів, 5 з них належать до марки Toyota: Corolla, Avalon, Corolla Hybrid, Sienna і Tundra. А серед представників люксових машин найбільш вигідними були визнані Lexus UX, Lexus NX, Lexus RX і Lexus LX.

Ця нагорода підкреслює високу якість та надійність японських автомобілів Toyota і Lexus, що забезпечують власникам знижені витрати на експлуатацію та обслуговування транспортних засобів протягом перших п'яти років після покупки.

Серед масових електромобілів перше місце зайняв Nissan LEAF, а в класі преміум переможцем назвали Tesla Model 3.

Рейтинг було складено методом аналізу даних про витрати на експлуатацію за перші 5 років володіння автомобілем, включно з амортизацією, витратами на пальне, страхування, технічне обслуговування і ремонт.

Які автомобілі були найпопулярнішими серед українців у липні 2023

Volkswsgen ID.4 значно піднявся у рейтингу і тепер займає високе третє місце.

Toyota Corolla потрапила за топ-10, опустившись на 16-ту сходинку. Ймовірно, це пов'язано зі зростаючою конкуренцією та змінами у вподобаннях покупців.

Skoda Karoq піднялась на четверте місце з десятого, що свідчить про збільшений попит на цей автомобіль. Значним успіхом також відзначається присутність трьох моделей Skoda у рейтингу, включаючи Kodiaq та Octavia, які зайняли відповідно 6-те та 8-ме місця.

Toyota Land Cruiser Prado піднялась на одну сходинку й зайняла п'яте місце. Mazda CX-5 знизилась на дві позиції, однак все ще серед лідерів у рейтингу продажу – 7-ме місце.

Деякі моделі втримали свої позиції в топ-10, Hyundai Tucson спустилася з 7-го на 10-те місце, а Toyota Camry і взагалі покинула першу десятку.

VW Touareg у липні посів тільки 9-те місце.

Раніше ми писали, що вигадала легендарна корейська компанія Hyundai. Також ми поділилися інструкціями для безперешкодної реєстрації першого авто на європейських номерах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.