Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Більше не футуристична фантазія: у Hyundai хочуть змусити авто літати

Розповідаємо, який винахід корейської копманії може перевернути автомобільний світ догори дригом

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Такий амбітний проєкт може вирішити проблеми з пробками на дорогах

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Сучасні автомайстерні продовжують вигадувати нові та оживляти старі концепції, пов'язані зі звичними усім транспортними засобами. Вперше про летючі авто було згадано у романі "Жайворонок космосу", А. Е. Мерріта у 1928 році, а вже сьогодні Hyundai планує втілити це в життя.

Про це повідомляється на CarBuzz.

Над яким концептом працюють у Hyundai

Концепт комбінованого летючого ТЗ
Концепт комбінованого летючого ТЗ
Фото: Інтернет

Компанія Hyundai розробляє унікальний концепт летючого автомобіля, який поєднує наземний транспортний засіб з безпілотним дроном. За допомогою цієї інноваційної розробки корейська компанія сподівається розв'язати транспортні проблеми. Відповідно до патентної заявки, вантажний безпілотний літальний апарат зможе доставляти автомобілі в ті регіони, куди наземний транспорт не може проникнути.

Ця двотранспортна система буде працювати наступним чином: наземний автомобіль буде прикріплений до великого безпілотного дрона. Дрон буде перевозити автомобіль над непрохідними ділянками, такими як бездоріжжя та водні перешкоди, і доставляти його до потрібного місця призначення. Після завершення місії автомобіль зможе самостійно повернутися на базу.

Одна з основних переваг цієї ідеї полягає в тому, що безпілотний дрон використовуватиме альтернативні джерела палива, що дозволить йому здійснювати довгі рейси без "енергетичного голоду". Також дрон виступатиме зарядною станцією для електроавтомобіля, що допоможе збільшити його автономію.

Які гібридні авто завоювали серця українців

Toyota продовжує зберігати лідерство у списку найпопулярніших гібридних автомобілів, а найбільший попит за останній період відзначений у моделі Toyota RAV4, продажі якої склали 770 автомобілів. На другому місці розташувався Mercedes-Benz GLE з результатом 383 проданих авто, а третю позицію зайняв Nissan Qashqai з 363 продажами.

Крім цього, автолюбителі демонструють інтерес до гібридних автомобілів із великим пробігом. Зокрема, серед таких моделей найбільш популярним став Ford Fusion з США, який здобув 247 продажів. На другому місці знаходиться Toyota Prius з 229 проданими автомобілями, а на третьому – Ford C-Max Hybrid з 210 продажами.

Які моделі електромобілів найпопулярніші серед українців

Протягом першої половини 2023 року в Україні найпопулярнішими новими електромобілями визнані Volkswagen ID.4, DongFeng\Honda M-NV, Volkswagen ID.6, Honda е та BMW iX. Ці автомобілі вразили водіїв своїми характеристиками та функціональністю, що допомагає збільшити популярність електромобільних технологій на ринку.

Попит на вживані електромобілі також значно зростає. Серед лідерів у цьому сегменті можна виділити такі моделі:

  1. Nissan Leaf – 1 921 проданий автомобіль;
  2. Volkswagen е-Golf – 940 проданих авто;
  3. Tesla Model 3 – 908 проданих авто;
  4. Volkswagen ID.4 – 724 проданих авто;
  5. Tesla Model Y – 637 проданих авто.

Ці моделі — надійні та ефективні електромобілі, які приваблюють клієнтів своєю функціональністю та можливістю вигідно використовувати їх у повсякденному житті.

Раніше ми писали, які універсали припали до душі українцям у 2023 році. Також ми повідомляли, що водійські іспити дозволять здавати без обмежень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.