Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Поради водіям: чи треба зараз "перевзуватися" на літню гуму та як зберігати шини

Рятувальники попередили українських водіїв про небезпечні погодні умови

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Попри нещодавнє потепління, українським водіям поки не рекомендують поспішати на СТО та "перевзуватися" на літню гуму.

Про це розповіли в пресслужбі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Відповідаючи на запитання щодо можливих ускладнень погодних умов наступного тижня, пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий зауважив, що ДСНС до цього завжди готова і постійно моніторить ситуацію.

"Я б зараз не рекомендував водіям "перевзуватися" на літню гуму. Поки що почекайте, коли ситуація з погодними умовами стабілізується", — закликав він.

Крім того, Хорунжий зазначив, що ДСНС моніторить ситуацію щодо можливого підйому рівнів води в річках.

"Зокрема у нас є інформація, що 31 березня, у зв'язку з опадами, на річках басейну Прип'яті очікується підвищення рівнів води на 0,1-0,3 м і вихід води, відповідно, на заплави. Це стосується Ковельського, Камінь-Каширського районів Волинської області", — розповів представник Служби.

Як правильно зберігати зимову гуму

  • для зимових шин знадобиться темне місце з гарною вентиляцією;
  • прослідкуйте, аби на колеса не потрапляли сонячні промені. Бажано придбати захисні чохли;
  • не залишайте на зберігання зимову гуму в приміщенні, де прогнозовано трапляються різкі перепади температури. Наприклад, влітку, при температурі 35-45 °C шини часто пересихають і розтріскуються. Через перегрів також трапляються "грижі" й послаблюється міцність матеріалу в цілому.

Які речі повинні бути в машині у кожного водія

Під час подорожі, як ми зазначали раніше, можуть виникнути усілякі негаразди, тому є список речей, які варто придбати та залишити про всяк випадок в автівці.

Запасне колесо

Точно не буде зайвим ніколи — хто зна, коли доведеться міняти пробиту гуму. Але, вирушаючи у поїздку, не забудьте й деякі інструменти, наприклад, балонний ключ.

Лопата, ніж, невелика сокира

Допоможуть, якщо ваша автівка загрузне у багнюці. Або ж вам доведеться проїжджати через хащі, тому потрібно буде розрізати гілки, які заважають проїзду.

Плед або килимок з непромокаючого матеріалу

Якщо запланували довгу поїздку, вам точно захочеться десь відпочити. Робити це у машині не дуже зручно, тому обов'язково прихопіть із собою плед або килимок. Так зможете хоч трохи відпочити від керма, особливо якщо знайдете для цього місце на свіжому повітрі.

Кріплення на фаркоп

Власники позашляховиків часто використовують фаркоп для того, щоби, спершись на нього ногами, дістати щось із багажника. Але це дуже незручно та небезпечно.

У деяких інтернет-магазинах продаються спеціальні накладки на фаркоп. На неї зручно ставати ногою, і вона не зісковзне.

Трос для буксирування

Якщо автівка зламається в дорозі, то маючи це обладнання, можна попросити зустрічного водія відбуксирувати ваше авто до найближчого сервісу. Тоді не доведеться викликати дорогий евакуатор. Ну і, звісно, так само ви завжди зможете допомогти іншому автолюбителю.

Компресор або насос

Так, колеса вам підкачають і на АЗС, але може статися й так, що ця проблема застане вас у дорозі. І тоді без автомобільного компресора не обійтися.

Замість нього можна використовувати й ручний насос, але якщо він без вбудованого манометра, тоді доведеться придбати окремий прилад.

Сайт Pro Гроші розповідав, для яких машин є обов’язковим техогляд та скільки коштує ця процедура. Раніше ми зібрали низку порад, як заправляти авто, аби потім не довелося витрачати гроші на ремонт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.