Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Від килимка до сокири: що має бути в автівці кожного українця і чому

Плануючи короткочасну поїздку чи подорож на декілька тижнів, водій має подбати не тільки за безпечний маршрут або про стан машини

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Що потрібно мати в автомобілі, вирушаючи у подорож

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У правилах вказано, що кожен водій під час поїздки повинен мати при собі посвідчення, технічний паспорт на автівку, страховий поліс, а також аптечку, вогнегасник і знак аварійної зупинки. Втім, під час подорожі можуть виникати усілякі негаразди, тому список краще розширити й докупити декілька корисних речей.

Розповідаємо, про придбання яких речей перед запланованою поїздкою має подбати водій.

Запасне колесо

Точно не буде зайвим ніколи — хто зна, коли доведеться міняти пробиту гуму. Але вирушаючи у поїздку не забудьте й деякі інструменти, наприклад, балонний ключ.

Лопата, ніж, невелика сокира

Допоможуть, якщо ваша автівка загрузне у багнюці. Або ж вам доведеться проїжджати через хащі, тому потрібно буде розрізати гілки, які заважають проїзду.

Плед або килимок з непромокаючого матеріалу

Якщо запланували довгу поїздку, вам точно захочеться десь відпочити. Робити це у машині не дуже зручно, тому обов'язково прихопіть із собою плед або килимок. Так зможете хоч трохи відпочити від керма, особливо якщо знайдете для цього місце на свіжому повітрі.

Кріплення на фаркоп

Власники позашляховиків часто використовують фаркоп для того, щоби спершись на нього ногами дістати щось із багажника. Але це дуже незручно та небезпечно.

У деяких інтернет-магазинах продаються спеціальні накладки на фаркоп. На неї зручно ставати ногою, і вона не зісковзне.

Трос для буксирування

Якщо автівка зламається в дорозі, то маючи це обладнання, можна попросити зустрічного водія відбуксирувати ваше авто до найближчого сервісу. Тоді не доведеться викликати дорогий евакуатор. Ну і, звісно, так само ви завжди зможете допомогти іншому автолюбителю.

Компресор або насос

Так, колеса вам підкачають і на АЗС, але може статися й так, що ця проблема застане вас у дорозі. І тоді без автомобільного компресора не обійтися.

Замість нього можна використовувати й ручний насос, але якщо він без вбудованого манометра, тоді доведеться придбати окремий прилад.

Раніше ми розповідали, як заправляти авто, щоб не довелося витрачати гроші на ремонт. Також ми писали, як перевірити якість бензину використовуючи папір.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.