Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пальне в Україні продовжує дешевшати – які ціни на АЗС 4 лютого

З початку лютого на ринку пального зберігається тенденція до зниження вартості

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні оновилися ціни на пальне

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне в Україні з початку лютого демонструють певну стабільність. Попри це тенденції до зниження ціни притримується газ – вже в перші дні місяця він подешевшав з 26,85 до 26,40 гривні.

Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Станом на суботу, 4 лютого, пальне ще подешевшало і тепер середня вартість в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 50,59 грн/л (-0,099%);
  • бензин А-95 – 48,67 грн/л (-0,041%);
  • бензин А-92 – 47,35 грн/л (-0,042%);
  • дизельне пальне – 52,54 грн/л (-0,038%);
  • автомобільний газ – 26,40 грн/л (-0,938%).

За даними порталу AutoRia, вартість бензину на заправках суттєво відрізняється. Так, ціна за літр бензину А-95 преміум коливається від 47,69 до 52,00 гривень. Бензин марки А-95 можна знайти за ціною від 46 до 50 гривень за літр. 92-го бензину на заправках все менше, але ціна на нього коливається в діапазоні від 46 до 49 гривень за літр.

Дизпаливо на АЗС в Україні знайти за ціною нижче 50 гривень за літр практично неможливо. Середня ціна – 52,50 гривень.

Приємні ціни для водіїв продовжує демонструвати газ, за один літр цього виду пального в середньому доведеться заплатити від 25 до 27,50 гривень.

Ціни на пальне 4 лютого
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Яких цін на пальне чекати у лютому

Аналітик консалтингової компанії "НафтоРинок" Олександр Сіренко пояснив у коментарі Pro Гроші, чи вплине обмеження цін на російські нафтопродукти на ситуацію з вартістю пального у лютому.

Одні кажуть, що через це ціни можуть стати більші, але я вважаю, що це не так. Ми вже побачили, як європейський ринок відреагував на перший пакет санкцій по нафті. В цей день ціна на неї зменшилася на 12%, – говорить експерт.

За його словами, кожна європейська країна має запаси нафтопродуктів на 90 днів. Тобто там дефіциту просто не має бути, адже Європа з пальним.

Мій прогноз, що у лютому нічого не зміниться. Ціни збільшуватися не будуть. Так, не будуть більше купувати нафтопродукти в Росії. Будуть купувати в Азії. Нічого страшного, – додав він.

Раніше ми писали про те, що в Україні хочуть заборонити купувати пальне за готівку. Також ми розповідали, що українці можуть розрахувати вартість розмитнення авто в "Дії".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.