Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пальне по 60 гривень? Експерт спрогнозував, коли чекати значного подорожчання

Вартість бензину та дизельного пального росте, і за думкою фахівця, така тенденція лише буде продовжуватися

Фото: ОККО/Facebook. Колаж: Pro Гроші

В Україні знову подорожчає пальне

Фото: ОККО/Facebook. Колаж: Pro Гроші

В Україні вартість усіх видів пального збільшується майже щодня. Ситуація на ринку пального є напруженою, а експерти прогнозують ще більше подорожчання у найближчому майбутньому.

Про це директор консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн розповів в етері "Київ24.news".

Коли відбудеться чергове подорожчання пального

За словами Сергія Куюна, нинішні ціни на пальне – це лише початок того, що нас чекає. Прогнози вказують на те, що ціни на бензин можуть сягнути позначок 57-58 гривень за літр, а ціна на дизель може піднятися до 55-56 гривень за літр. Скоріш за все, така вартість пального буде вже наприкінці серпня.

Експерт зазначив, що ціни на бензин та дизель навряд чи сягнуть позначки 60 гривень за літр. Проте вартість пального може впритул наблизитися до цього значення і буде там перебувати.

Що стало причиною зростання цін

Цінники на бензин та дизель можуть збільшитися на 2-3 гривні. Це пов'язано з глобальною ситуацією на ринку нафти та газу. Також збільшення вартості зумовлено з вичерпанням запасів дешевого пального.

Що відбуватиметься з цінами на пальне взимку

Все частіше українці чують, що ця зима буде важкою, адже існує ризик повторних відключень електроенергії. Тому вже зараз багато людей купують генератори, що працюють від пального. У зв'язку з цим виникає питання: чи зростуть ціни на нього через попит під час зими? Аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко ділиться своїми думками з приводу цього питання із сайтом Pro Гроші.

За його словами, зробити точні передбачення про ціни та попит на пальне взимку ще зарано. Але варто починати готуватися до зимового періоду вже зараз.

Так, минулої зими спочатку, коли люди почали купувати генератори, був попит і на пальне. Всі побігли з каністрами купляти той бензин, аби ним запастися. Але це було один раз. Потім ті каністри лежали у людей досить довго і на заправку ніхто не їздив, – розповідає Олександр Сіренко.

Наразі можна припустити, що якщо великого попиту на пальне не буде, ціни на нього залишаться стабільними. Проте слід враховувати інші фактори, які можуть вплинути на вартість пального до настання зими.

Раніше ми повідомляли, що у Криму бракує пального. Також ми писали, скільки коштує заправити авто на АЗС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.