Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нові тренди на українських дорогах: топ-10 імпортованих авто з пробігом

Пропонуємо дізнатися, які американські автомобілі з пробігом українці купували найчастіше

Фото: Tesla, Pexels. Колаж: Pro Гроші

10 найпопулярніших машин з США

Фото: Tesla, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці продовжують обирати автомобілі з пробігом зі США. Так, у період з січня по липень поточного року в країні було зареєстровано 12,9 тис. вживаних легковиків.

Про це свідчать дані УкрАвтопрому.

Які автомобілі з США обирають українці

Аналізуючи дані, можна визначити особливості обраних транспортних засобів:

  • понад половина (51%) зареєстрованих автомобілів оснащена бензиновими двигунами, підкреслюючи поширену популярність цього типу пального;
  • майже третина (29%) зі спостережуваних авто є електромобілями, свідчачи про постійне зростання інтересу до екологічних рішень на дорогах;
  • гібридні моделі складають 7% загальної кількості, вказуючи на поширення технологій, які поєднують різні джерела енергії;
  • приблизно така сама частка (7%) припадає на автомобілі зі складною системою газового обладнання (ГБО);
  • мінімальна кількість (6%) представлена дизельними моделями, які, попри знижену популярність, все ще знаходять своїх шанувальників.

Серед низки вживаних автомобілів зі США, які змінили свою американську реєстрацію на українську в поточному році, виділяються такі моделі:

  1. Tesla Model 3 – 1 156 авто;
  2. Ford Escape – 779 авто;
  3. Volkswagen Passat – 753 авто;
  4. Nissan Leaf – 721 авто;
  5. Jeep Cherokee – 712 авто;
  6. Tesla Model S – 630 авто;
  7. Tesla Model Y – 623 авто;
  8. Ford Focus – 550 авто;
  9. BMW X5 – 533 авто;
  10. Nissan Rogue – 479 авто.

Ці дані відображають яскравий імпульс до зміни автопарку на більш сучасний і технологічний, а також поширення екологічно чистих рішень у виборі транспорту.

В Україні повернуть "нульове розмитнення"

У 2022 році українці мали можливість розмитнити автомобілі за пільговими тарифами. Але це правило швидко скасували. Обов'язковий податок на імпорт автотранспорту було відновлено. Тепер депутати Верховної Ради розглядають можливість повернення "нульового розмитнення".

Згідно з законопроєктом №9209, така можливість буде надана українцям, чий автомобіль був викрадений, пошкоджений або знищений російськими військами. Пільгові умови для розмитнення автомобілів будуть надаватись постраждалим від бойових дій, подібно до 2022 року. Про можливість розширення категорій громадян наразі немає інформації.

Раніше ми робили добірку бюджетних електрокарів. Також ми повідомляли, що в Україні знову змінили правила отримання водійських посвідчень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.