Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нові ціни на бензин: які зміни чекають на водіїв на українських АЗС

Розповідаємо, яку вартість пального встановили українські АЗС, і як змінилась ціна за кілька днів

Фото: пресслужби БРСМ, UPG. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне змінились, хоч і незначно

Фото: пресслужби БРСМ, UPG. Колаж: Pro Гроші

З літа ціни на пальне поступово спадали і восени вони стабілізувались. Зміна вартості протягом осені була, проте незначна. Та попри таке затишшя, гарантій, що все так і залишатиметься, немає.

Розповідаємо, які ціни на пальне чекають на водіїв зараз, і що буде з ними далі.

Що на АЗС

За підсумками неділі, 9 жовтня, ціни на пальне знизились. За даними ресурсу AUTO.RIA вартість різного пального була такою:

  • А-95 преміум – 50,09 грн/літр;
  • А-95 – 49,31 грн/л;
  • А-92 – 47,46 грн/л;
  • дизпаливо – 53,08 грн/л;
  • автогаз – 26,27 грн/л.

Якщо дивитися ціни на популярних заправках, то на ОККО і WOG, наприклад, однаково коштували А-95+, А-95, та ДП (52 грн, 51 грн та 55 грн відповідно). Меншими були ціни на UPG (49 грн, 47,40 грн та 52 грн відповідно.

На інших заправках ситуація була такою:

Що буде з цінами далі

Раніше сайт Pro Гроші спілкувався з Сергієм Куюном, директором "Консалтингової групи А-95". Він пояснив, що ціни на пальне передбачити важко на цей момент, але багато факторів вказують на зростання.

Бачимо, що нафтовий ринок досить непередбачуваний. Буквально минулого тижня ціни були нижче 90 доларів за барель, навіть була позначка 85 доларів. Але ось уже сьогодні (7 жовтня, – ред.) це 95 доларів. Тобто, ціна зросла на тлі рішення країн ОПЕК+ скоротити видобуток нафти. І світові аналітики прогнозують ціни по 100 доларів і більше, – розповів Куюн.

До цих подій додається і ембарго на російську нафту, яке очікують у грудні цього року. Якою буде реакція ринку, поки невідомо, тому і чіткі прогнози будувати неможливо. Але при цьому більшість аналітиків зазначають, що бензин ростиме в ціні.

Та, окрім цін, турбує ще й питання дефіциту. Деякі прогнози вказують на те, що певних видів бензину не буде. Але Куюн каже про інші факти. Читайте, чи буде в Україні дефіцит пального.

Під час повномасштабної війни в Україні є ризики нестачі й інших товарів. У Національній асоціації дорожників України раніше повідомляли, що цього року може не вистачити протиожеледних реагентів. Раніше основним їх постачальником було державне підприємство "Артемсіль", яке зупинило роботу ще в квітні. Тепер їх доведеться імпортувати, але шляхи для цього заблоковані або ж перевантажені. Через доступні порти вдасться імпортувати лише частину того, що потрібно, але ціни будуть значно більші.

Дізнавайтеся, які дороги посипатимуть в першу чергу і до чого готуватися водіям. А про решту економічних прогнозів читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.