Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Залишимося без бензину? Чи буде дефіцит пального в Україні

Варто завжди памʼятати про ризики, адже війна ще триває

Колаж: Pro Гроші

В Україні гарно побудований ринок

Колаж: Pro Гроші

Деякі експерти поширюють думку про те, що в Україні може зникнути зимове дизпаливо. Все через те, що воно йде до України з Європи, а там інший клімат, а тому підходящої нам продукції немає.

Розповідаємо про те, чи буде дефіцит пального в Україні.

У цьому році в нас все нове, нові джерела постачання, ринок побудований з нуля. Те, що я бачу по великих постачальниках, вони не передбачають проблеми з зимовим пальним. Північна Європа теж досить прохолодна, і тому там це пальне є, його виробляють. Відповідно, я впевнений, що воно буде, – пояснив директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн.

За словами експерта, наш ринок зараз гарно побудований. Саме тому, якщо бойові дії поширяться на більшу територію України, чи будуть більші обстріли інфраструктури, це не вплине на завезення продукції.

Перевага нової системи у тому, що немає якихось потужних каналів постачання, які були раніше. Порти, наприклад, трубопроводи, нафтопереробні заводи, де було скупчення товару. Зараз у нас сотні постачальників імпортують пальне, ну як ти їх зупиниш? Ніяк. Тому питання дефіциту я взагалі виключаю, – наголосив Куюн.

Все одно варто памʼятати про ризики, адже війна ще триває. Проте поки ситуація залишається такою, як зараз, великих потрясінь і колапсів на ринку пального не буде.

Раніше сайт Pro Гроші писав про бензин за ціною золота. Також ми повідомляли, чи можна заливати А-92 бензин замість А-95.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.