Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найдешевші в обслуговуванні позашляховики – топ-5 моделей

Підібрали найекономніші моделі позашляховиків різних видів та на будь-який гаманець

Фото: pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Економними в обслуговуванні бувають моделі різного класу

Фото: pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Купівля будь-якого автомобіля тягне за собою не лише витрати на пальне та мийку, а й технічне обслуговування, яке може бути не підйомно дорогим.

Для позашляховиків, які піддаються більш жорсткій експлуатації, витрати на ТО можуть сягати захмарних значень, тож Pro Гроші розповідають про найбільш дешеві в обслуговуванні моделі таких машин.

На думку американського спеціалізованого видання "Kelley Blue Book", найекономнішим з компактних позашляховиків є Nissan Juke.

Це досить сучасна модель компактного кроссовера-купе, який оснащений клімат-контролем, мономорфними спортивними сидіннями та може відрізнятися типом КПП.

Розхід пального зовсім невеликий, як для позашляховика, а ціни на Nissan Juke стартують з 635 тис. грн (за нову машину).

Найекономічнішим з кросоверів експерти визнали Hyundai Santa Fe, який до того ж відрізняється зниженими викидами вуглекислого газу у повітря.

Заправляти таку автівку можна дизельним паливом, яке набагато економніше за бензин, а коробка може бути, як механічною, так і автоматичною, в залежності від комплектації.

Серед позашляховиків класу люкс експерти вважають найменш примхливим і найбільш дешевим у обслуговуванні Lexus RX 350. У салоні за таку автівку доведеться викласти мінімум 2,6 мільйони грн, однак вона вже стала однією з найбільш продаваних моделей з 2017 року.

Машина має три види комплектації, а потужність атмосферного бензинового двигуну досягає 300 л.с.

Jeep Wrangler став найекономнішим з середньорозмірних повноцінних кросоверів, нові модифікації якого мають знижене споживання пального, а саме – бензину.

Старші моделі можна знайти за ціну близько 12 тисяч доларів, що дорівнює близько 480 тис. грн.

Якщо ви мрієте про позашляховик-гібрид, американські експерти радять придбати Ford Escape, який можна знайти навіть за ціною нижче 10 тисяч доларів.

Техогляд в Україні

Ціни на техогляд напряму залежать від марки автомобілів, а головне – від типу транспортного засобу (легкові авто, вантажівки, автобуси та ін.).

Частота проходження ТО залежить від типу авто. Легковики, старші двох років, мають проходити цю процедуру один раз на рік, як і машини таксі.

Автобуси, що експлуатуються понад два роки, треба перевіряти кожні шість місяців, а вантажопасажирські авто вагою до 3,5 т, яким понад 2 роки – кожні два роки.

Раз на рік треба перевіряти великовантажні автомобілі, старших одного року, так само, як і спецтранспорт.

Щоб пройти таку процедуру необхідно надати свідоцтво про реєстрацію КТЗ, паспорт або інший документ, що посвідчує особу власника. Якщо ви переобладнували автівку технічно – додаткові документи, які стосуються цих модифікацій.

Раніше ми писали про найбільш високотехнологічні бренди автомобілів у 2022 році. Також сайт Pro Гроші пояснював, чому майбутнє електрокарів опинилося під загрозою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.