Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Молодість чи досвід: у якому віці краще вчитися водінню

В Україні отримати посвідчення водія можна не раніше 18 років

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В різних країнах діють свої правила

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Інструктори з водіння та водії, які щойно отримали посвідчення, вважають, що краще навчатися водити авто до 17 років.

Це зʼясувала британська організація Young Driver, яка провела опитування.

Батьки учнів дотримуються тієї ж думки. З 2 400 опитаних 82% вважають, що діти від 10 до 17 років сприйнятливіші до отримання нових навичок, ніж ті, кому понад 17 років. Погодилися із цим і 84% опитаних новачків.

Памʼятайте, що в Україні отримати посвідчення водія можна не раніше 18 років, а, наприклад, у Сполучених Штатах Америки можна навчитися керувати автомобілем у 16 або навіть у 14 років. Однак все залежить від того, з якого ви штату, адже в деяких місцевостях вимагають, щоб виповнилося 18 років.

Вартість техогляду та штрафи

Раніше сайт Pro Гроші нагадував, що станом на 2023 рік ціни на техогляд наступні (залежно від категорії транспорту та ваги): легкова автівка – від 1 120 грн, вантажівка масою понад 12 тонн – від 1 440 грн, автобус вагою понад 5 тонн – від 1 344 грн, причепи (оглядаються за окремими тарифами) – 1 120 грн або 1 322 грн за моделі вагою понад 10 тонн.

Якщо власник транспортного засобу проігнорував вимогу обов’язкового ТО чи протермінував його, доведеться заплатити чималий штраф – 17 000 грн. Втім його не застосовуватимуть, якщо автомобіль не виїжджає на дороги загального користування чи пересувається приватною територією, наприклад, біля підприємств, заводів тощо.

До кінця квітня ціни на пальне можуть не змінитися

Також ми розповідали, що український ринок пального продовжує радувати водіїв, адже ціни не стоять на місці, а постійно зменшуються. Однак значного здешевшання продукту, яке б мало бути у квітні, наразі чекати не варто.

Наприклад, відбувся профіцит продукту в Східній Європі, адже вони придбали чимало пального в Росії перед санкціями. Помітили профіцит й на українському ринку.

Усі розрахунки показують, що у квітні повинно було б бути зниження цін на нафтопродукти на заправках. Але аналітик консалтингової компанії "НАФТОРИНОК" Олександр Сіренко вважає, що цього не відбудеться. На це є кілька причин:

  • по-перше, держава не контролює ринок пального;
  • по-друге, оператори будуть довго тримати такі ціни й не знижуватимуть їх, адже таким чином вони компенсують падіння реалізації на заправках.

Детальніше про те, які ж ціни будуть цього місяця на заправках, читайте в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що водіям в Україні переписали правила, і розповідав, хто тепер не сяде за кермо. Також ми повідомляли, як зменшити витрати на бензин і їздити за копійки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.