Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Без інструментів і техніки: лайфхаки з підручних засобів для зимового водіння

Взимку неможливо забезпечити безпечне водіння без знань додаткових методів виходу з кризи

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Водіям доступно чимало лайфхаків для водіння взимку

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Зимова погода ускладнює водіння автомобільним транспортом. Мінусова температури та опади – супутники аварій. Темні ранні вечори, складні погодні умови, слизька дорога, замерзле скло – список незручностей, які чатують на водіїв, можна продовжувати довго. Двигун взагалі може не завестися, або запрацює далеко не з першого разу.

Сайт Pro Гроші розповідає, як захистити автомобіль і тих, хто в ньому подорожує, за допомогою лайфхаків і предметів, що часто можна знайти поблизу.

Автомийка? Ні, зубна паста та дезінфікуючий засіб

Водіння в засніженому середовищі обмежує видимість, тож потрібно, щоб склоочисники та фари працювали в ідеальній гармонії. Тут врятує звичайна зубна паста, яка точно знайдеться у будь-якій оселі як першочерговий засіб гігієни. Якщо нанесете трохи речовини на фари автомобіля, залишите на деякий час, щоб подіяла, а потім промиєте скло теплою водою, це призведе до глибшого очищення, ніж звичайна автомийка.

Прокинувшись зранку, помітили, що двері автомобіля замерзли? Скористайтесь дезінфікуючим засобом для рук, який зазвичай містить до 60% спирту. Протріть ним ключ і зможете успішно розтопити лід. Також розбризкайте трохи рідини на замок, це пришвидшить процедуру. Дехто може порадити використати запальничку, щоб нагріти інструмент. Насправді виконання принесе більше шкоди, ніж користі.

Багатофункціональний котячий туалет

Наповнювач для котячих туалетів є одним із найперших засобів, які потрібно мати під рукою взимку. З ним можна здійснити чимало лайфхаків різного призначення. Наприклад, помістивши в багажник 20-кілограмовий мішок з наповнювачем, ви, як мінімум, отримаєте додаткову вагу, щоб уникнути заносів. Якщо покладете на ніч у салон автомобіля шкарпетку, наповнену котячим туалетом, вдасться зменшити вологість всередині транспортного засобу та усунути неприємні запахи. І не доведеться провітрювати, запускаючи мороз та холоднечу.

Альтернатива застосуванню: розкидавши підстилку під шини, ви надасте їм необхідне зчеплення з дорогою. Поглинаюча природа наповнювача означає, що він розширюється під час контакту з рідиною та створює більше тертя. Якщо застрягли на снігу чи льоду, не поспішайте викликати евакуатор: підкладіть під колеса цей матеріал, чим забезпечите вкрай необхідне зчеплення з поверхнею і самостійно виштовхаєте машину.

Як бонус, додаткова вага над задньою віссю (особливо для задньопривідних автомобілів) збільшить тягу. Також стануть у нагоді килимки, які створить міні-посадкову смугу для машини. Просто розмістіть їх під шинами в тому напрямку, у якому плануєте рухатися.

Старі шкарпетки для склоочисника

Шкарпетки можуть зробити набагато більше, ніж зігріти ноги під час морозної температури. Натягніть їх на щітки склоочисника, щоб вони не примерзли до лобового скла протягом ночі. Завжди зберігайте стару пару в бардачку: якщо застрягнете в заметі, надіньте шкарпетки поверх взуття, виштовхуючи машину. Покриття на черевиках забезпечить ногам краще зчеплення.

Якщо не встигли завчасно запобігти обледенінню, можете приготувати чарівну рідину, яка швидко змусить лід і сніг розтанути. Поєднайте оцет і звичайну воду у співвідношенні 3:1, щоб створити натуральний (і доступний) засіб проти замерзання. Наповніть пляшку з пульверизатором сумішшю та бризніть нею на лобове скло та/або вікна, щоб очистити від льоду. Також спробуйте змастити скло оцтом на ніч для профілактики.

І пам’ятайте: ніколи не лийте гарячу воду! Багато хто вважає, що швидко позбутися обледеніння можна завдяки потоку кип’ятку. Ідея може спрацювати, якщо на склі немає тріщин, але у випадку наявності навіть найменшого пошкодження ваше лобове скло розсиплеться на маленькі шматочки.

Монетка для шин

Шини обов’язково повинні перебувати в ідеальному стані перед виїздом, щоб безпечно доставити водія та пасажирів до місця призначення. Завжди перевіряйте, наскільки вони накачані: рівень тиску має бути на достатньому рівні, щоб автомобіль доїхав по снігу та ожеледиці без пригод і застрягань.

Використовуйте монету будь-якого номіналу (краще широку), аби з’ясувати глибину протектора. Для цього помістіть її в одну з канавок шини. Якщо зовнішня смуга на монеті прихована, ви перевищуєте дозволений ліміт. Якщо смуга випирає, шини не дотягують до дозволеної глибини протектора, тому вам слід якомога швидше їх накачати.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як підготувати авто до зими. Також ми повідомляли, про яке правило має знати кожен водій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.