Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Лайфхак, про який не знають водії: як швидко завести двигун

Розповідаємо, як за допомогою фар водії можуть без проблем завести двигун та вберегти своє авто від несправностей

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Який лайфхак допоможе водіям швидко завести авто

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Водії часто хвилюються, що з якихось причин їхній автомобіль може не завестися. Однак є простий лайфхак, який допоможе позбутися таких хвилювань.

Про це повідомляє видання Sante+.

Як швидко завести автомобіль

Однією з причин того, що автомобіль може не завестися, є несприятливі погодні умови. Уникнути цього допоможуть автомобільні фари дальнього світла. Так, вони дійсно допомагають водіям швидко та без проблем завести автівку, особливо, коли низькі температури охолоджують двигун.

Якщо температура опускається нижче 10 градусів, то двигун або акумулятор можуть вийти з ладу від переохолодження. Тому перед тим, як повернути ключ, варто увімкнути дальнє світло фар принаймні на 5 секунд, щоб м’яко стимулювати акумулятор, посилаючи на нього невеликий розряд струму.

Цей простий лайфхак допоможе водіям не тільки швидко завести двигун, а й захистити свою автівку від будь-якої можливої ​​несправності.

Які є автомобільні фари

  • Позиційні ліхтарі

Вони передбачені для використання у темний час доби, тому такі ліхтарі ще називають "нічниками". Вони також допомагають водіям краще бачити дорогу в поганих погодних умовах.

  • Фари ближнього світла

Вони дозволяють розрізняти дорогу на 30 метрів, їх можна використовувати в будь-який час доби, в туман, сніг або дощ. Іноді ці фари можуть виступати в ролі дальнього світла, якщо дорога погано освітлена.

  • Задні протитуманні фари

Їх бажано використовувати в поганих погодних умовах, адже їх світло дуже яскраве. Це потрібно для того, щоб автомобіль могли бачити інші водії.

Що може статися з автомобілем, якщо заправляти його низькоякісним дизпаливом

Якщо говорити про сучасні автомобілі, то це може вивести з ладу форсунки, які або не піддаються ремонту, або не передбачають можливості розібрати їх. Також мікрочастинки, які пройшли через паливний фільтр, у потоці пального під тиском 2000 бар можуть перетворитися на мікроболіди та спровокувати інші несправності.

Неякісний дизель здатен призвести до перегрівання форсунок, їхнього плавлення й звуження розпилювачів. Також у зв'язку з використанням дизпального стандарту Євро-3 засмічується сажовий фільтр. Тим часом сірка, що є у низькосортному дизпаливі у високих дозах, може вивести з ладу каталізатор.

Раніше ми розповідали, кого з українців можуть звільнити від мита на авто. Також ми розповідали, як підготувати своє авто до весни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.