Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Купити авто чи iPhone 15? Які машини коштують в Україні до 1 000 доларів (фото)

Компанія Apple нещодавно презентувала нові смартфони, які коштують стільки ж, як найдешевші авто в Україні

Фото: AUTO.RIA, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі авто українці можуть купити за ціною нового iPhone

Фото: AUTO.RIA, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Середня вартість нового iPhone 15 Pro – 999 доларів. Трохи дорожче коштує версія Pro Max – 1 199 доларів. А звичайний iPhone 15 можна буде придбати за 799 доларів. Що цікаво, за такі суми в Україні можна стати власником автомобіля. Звісно, це буде стара модель з великим пробігом, але, як не дивно, закордонного виробництва. На вторинному ринку можна відшукати прийнятні варіанти, а що далі робити з покупкою – справа фантазії.

Сайт Pro Гроші розповідає, які машини входять у категорію найдешевших і коштують, як новий iPhone 15.

Які моделі можна купити за ціною нового iPhone

  • Opel Omega 1991 року

Машина з пробігом 300 тисяч км, яка потребує зварювальних робіт. Власник зазначив, що мотор в порядку, а нещодавно був зроблений капітальний ремонт. Також замінені задні стійки та газовий редуктор. Резина в хорошому стані та з шипами від Yokohama iceGuard. Додатково продається комплект літньої резини Goodyear. Коштує 600 доларів, тобто навіть менше ніж найдешевший смартфон з нової лінійки від Apple.

Opel Omega 1991 року
Opel Omega 1991 року
Фото: AUTO.RIA

  • Audi 100 1987 року

Автомобіль їздить тільки на газу, оснащений відносно новою резиною Michelin, стан підвісок – задовільний. Власник замінив фільтри й поставив нове газобалонне обладнання. Пробіг – 400 тисяч км, ціна – 900 доларів.

Audi 100 1987 року
Audi 100 1987 року
Фото: AUTO.RIA

  • Ford Sierra 1989 року

Дивно, але чомусь автомобілі виробництва компанії Ford є досить ліквідними на українському вторинному ринку. Sierra 80-х і 90-х років можна придбати за цінами до 1 000 доларів. Наприклад, вказана машина II покоління має пробіг 400 тисяч км, нову модернізовану систему охолодження, вентилятори, непогану гуму, товстий радіатор антифризу. Хоча потребує косметичного оновлення. Коштує 1 000 доларів.

Ford Sierra 1989 року
Ford Sierra 1989 року
Фото: AUTO.RIA

  • Dacia SuperNova 2003 року

Автомобіль з двигуном на 1,4 л, працює на газі (пропан-бутан) і бензині. Пробіг становить 200 тисяч км. Незвичного жовтого кольору, проте є невиправлені сліди використання на лаковому покритті. Коштує 1 000 доларів.

Dacia SuperNova 2003 року
Dacia SuperNova 2003 року
Фото: AUTO.RIA

  • Ford Scorpio 1989 року

Свого часу це була неймовірно престижна модель бізнес-класу. Зараз її продають у більш-менш задовільному стані з пробігом 300 тисяч км. Двигун має об’єм 2,4 л та 130 к.с. Потрібно заплатити 1 100 доларів.

Ford Scorpio 1989 року
Ford Scorpio 1989 року
Фото: AUTO.RIA

Де українцям продають неякісне пальне

Раніше ми розповідали, що деякі мережі АЗС продають водіям так звану "бодягу". Якість пального перевірили аналітики Інституту споживчих експертиз і виявили, що велика кількість заправок балансують на граничній межі допустимих нормативів. Наприклад, такі мережі працюють з відхиленнями стандартів:

  • БРСМ-Нафта;
  • U.GO;
  • АВІАС;
  • BVS;
  • 24/7;
  • KCEM;
  • DNIPRO OIL GROUP.

А на ОККО, SOCAR і WOG українцям продають пальне за стандартами Євро-5 із запасом міцності. Найменший вміст сірки в бензині виявили на ОККО – 3 мг/кг, а норматив допускає максимум 10 мг/кг. Якщо перевищити норму, це може негативно вплинути на деталі двигуна. Також автомобіль буде спричиняти більше шкідливих викидів в атмосферу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що штрафи для водіїв суттєво зросли та розповідав, за що тепер доведеться заплатити 40 тисяч гривень. Також ми повідомляли, що буде з цінами на пальне найближчим часом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.