Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гучних гонщиків у містах хочуть карати: що загрожує екстрималам

З'ясовували, як хочуть карати любителів гучної їзди у містах та чи можна буде їздити на шалених швидкостях поза населеними пунктами

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

За гучні перегони в місті загрожує покарання

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У населених пунктах гонщиків, які їздять на автівках з перевищенням рівня шуму, хочуть штрафувати. Покарання не буде за межами населених пунктів.

Про це повідомив голова фракції Слуга народу Давид Арахамія, який є одним із авторів відповідного законопроєкту №9564.

"Хочу наперед заспокоїти спортивну спільноту автогонщиків. Автомобілі з перевищенням допустимого рівня шуму будуть заборонені лише в населених пунктах. За межами, як і раніше, зможете тренуватися і проводити змагання", - написав Арахамія.

Для "гонщиків" у містах та інших населених пунктах, зазначив він, пропонується встановити адміністративну відповідальність.

"Багато людей бачили розслідування Михайла Ткача про те, як у Києві під час війни ганяють на тюнінгованих машинах. Ще більше людей здригаються кожен раз, коли чують звук роботи прямоточних глушників. І це не лише військові. "Гонщикам" заборонено ганяти в містах під час воєнного стану. Але вони це продовжують робити, не розуміючи, що часи змінилися, сьогодні крутий той, хто носить форму, а не той, хто газує на світлофорах. І що гучні звуки травмують людей, які чули війну", - прокоментував Арахамія.

Які штрафи загрожують порушникам

Тому, зазначив нардеп, з колегами зареєстрували законопроект, який встановлює адміністративну відповідальність за експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму:

  • за це доведеться заплатити штраф 17 000 грн.;
  • за повторне порушення – 34 000 з позбавлення прав до 6 місяців.

За що ще можуть оштрафувати водіїв

Їзда без посвідчення водія може бути серйозним правопорушенням, за яке доведеться заплатити чималі суми, які різняться в залежності від ситуації:

  • якщо власник авто не може надати водійське посвідчення патрульним або свідоцтво про реєстрацію ТЗ, то він має сплатити штраф у розмірі 425 гривень;
  • стандартний штраф за керування авто без водійського посвідчення становить 3 400 гривень (цю суму має сплатити як водій, що перебував за кермом, так й власник ТЗ);
  • якщо водієві тимчасово заборонено керувати автомобілем, але він все одно сідає за кермо без прав в період тимчасової заборони, то йому загрожує штраф у розмірі 20 400 гривень;
  • найбільший штраф у розмірі 40 800 гривень передбачений для водіїв, які вдруге опинилися без водійського посвідчення за кермом транспортного засобу.

Таким чином, якщо водії керують автомобілем, але при цьому не мають посвідчення, яке підтверджує їх право на здійснення таких дій, то потрібно бути готовим у будь-який момент заплатити штраф.

Раніше ми розповідали, за що в Україні можуть забрати водійське посвідчення. Також ми писали, які помилки робить кожен водій влітку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.