Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гальма не працюють? Що відбувається з цінами на пальне в Україні і чи подорожчає воно знову

Чергові зміни на ринку пального не надто приємні для українських покупців, і схоже, ситуація поки не буде покращуватись

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Ціни знову зросли і поки не збираються падати

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Наприкінці листопада ціни на пальне почали зростати. Навіть попри те, що основні чинники вказували на протилежне й очікувалось зниження, водії відчули вплив на гаманець. Зростання продовжилось і на початку грудня, навіть попри те, що нафта у світі здешевшала.

Разом з експертом паливного ринку Олександром Сіренком розповідаємо, що відбувалось цього тижня на АЗС і чого чекати від вартості пального у наступні 7 днів.

Скільки коштує пальне 8 грудня


Дані ресурсу AUTO.RIA показують, що середні ціни на різні види пального по Україні є такими:

  • А-95+ – 52,05 грн/літр;
  • А-95 – 51,27 грн/літр;
  • А-92 – 50,94 грн/літр;
  • дизельне пальне – 54,86 грн/літр;
  • автогаз – 29,22 грн/літр.

Так, протягом тижня вартість поступово зростала і жоден з видів не став дешевшим. Це видно і на скриншоті зі змінами вартості пального протягом останнього місяця:

Що впливало на ціни


Загалом ситуація не дуже змінилася з минулого тижня в контексті чинників, які впливають на вартість. Долар стабільний, нафта і котирування продовжили падіння, а надто великого зростання попиту не було. Сіренко каже, що ситуація повторилась, як було в листопаді: у той період, коли роздрібні ціни в Україні пішли вгору на 1-2 грн, зовнішній ринок, навпаки, провалився.

У понеділок, 5 грудня, в дію ввели санкції щодо нафти РФ, яка завозиться морським шляхом. Напередодні цього нафта дещо подорожчала, а потім ціна впала з близько 85 до 77-78 доларів за барель, тобто на понад 10%.Таке падіння у звичайних умовах має впливати на зниження цін і в Україні на АЗС. Однак стається навпаки.

Захистити це здорожчання на заправках я не можу, у мене немає аргументів. Збільшення попиту через генератори... власники генераторів, які їздять за пальним на заправки, — це дуже малий відсоток. Якщо купується пальне для промислових генераторів, то це питання гуртових цін. Але ніяк не роздрібних. У роздрібній ціні достатньо націнки, для того, щоб могли функціонувати АЗС.
Олександр Сіренко

Олександр Сіренко

Головний редактор, аналітик "НафтоРинку"

Загалом на внутрішньому ринку не так багато зараз пропозицій пального, але проблема в тому, що ціни підіймають в роздробі якраз ті компанії, які є найбільшими імпортерами. При цьому європейські постачальники вже зараз готові укладати нові контракти на січень.

Нещодавно Антимонопольний комітет оприлюднив заяву щодо контролю ринку пального. У ній ішлося про те, що зібрати повну інформацію про обіг нафтопродуктів в Україні неможливо, немає повних даних про обсяги й попит. У зв'язку з цим АМКУ надав Кабміну кілька пропозицій, серед яких відновлення подання документів про залишки та обіг пального на ринку, а також повернення контролю над роздрібними цінами.

Сіренко каже, що поки це на рівні заяви, але розслідування нібито вже почалось, а тому очікуємо на аргументацію, чому в деяких випадках націнки на стратегічний товар перевищують 15%. А визначити це просто, адже є вхідна ціна, і є чеки. Між ними й видно різницю.

Що буде з цінами на пальне на наступному тижні


Оскільки так звані мейджори, тобто найбільші імпортери, великі компанії, які мають 400 і більше заправок, ціни підняли, за ними далі будуть підтягуватися регіональні гравці.

Ціни і далі будуть коригуватися, підуть вгору за мейджорами. У нас зараз два великі гравці продають бензин по 54-55 гривень за літр. При цьому перетинає кордон вся ця історія по 40 гривень, – пояснив експерт.

Тому зекономити на пальному не вдасться. Водночас Сіренко додав, що під Новий рік може бути багато знижок, програм лояльності, акцій тощо. Якщо на стелі ціна 55 гривень за певний вид пального, то продавати його будуть за 50 гривень. Хоча й навіть з такими знижками АЗС нічого не втратять, запевняє експерт.

Чи варто купувати портативну електростанцію


Через атаки росіян на Україну та її критичну інфраструктуру ризик блекауту все ще залишається. Без світла вже сидять багато українців, також у більшої частини його вимикають по кілька разів на день. Тому шалений попит зараз мають портативні електростанції. Настільки шалений, що їх вже важко купити в Україні.

Від них можна заряджати не лише телефони та ноутбуки, а навіть холодильники чи заживляти увесь будинок для світла. Здається, що це чудовий спосіб пережити блекаут. Однак є нюанс. І він не у великій ціні.

Ми поговорили із консультантами в одному з магазинів, які пояснили, що купувати таку станцію потрібно лише у тому випадку, коли ви впевнені, що її буде де підзарядити. Якщо ж настане повний блекаут, і у вас ніде не буде світла (ні вдома, ні на роботі, ні у Пункті Незламності тощо), то користуватись пристроєм можна буде лише стільки, скільки в ньому вистачить заряду.

Читайте у нашому матеріалі, які ще особливості портативних електростанцій треба враховувати, як обрати та скільки вони коштують. Крім того, ми розповідали про те, як увімкнути WiFi роутер при відключенні світла за допомогою повербанка і користуватись інтернетом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.