Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Фінансовий трюк водіїв – чому заправка на пів бака може зберегти ваші гроші

Розповідаємо про те, як спроба заощадити може надалі стати причиною великих фінансових витрат

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці самостійно шкодять своїм автомобілям

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Чимало водіїв на заправках намагаються заливати повний бак авто. Все для того, щоб округлити суму за пальне чи зекономити час, аби потім рідше їздити на АЗС. Але насправді така звичка лише шкодить вашій машині, а отже і вашому гаманцю, адже в майбутньому ви витратите гроші на ремонт авто.

Про це пише РБК-Україна.

Як повний бак може нашкодити автомобілю

Такими діями ви можете перевантажити випарну систему машини. Саме це збільшує ризик витоку через надлишковий тиск у системі. В сучасних автомобілях передбачена особлива система, яка не дозволяє парам пального залишати бак та проникати в інші місця машини. Однак іноді навіть вона може не захистити вас та ваш транспорт.

Також повний бензобак може призвести до потрапляння зрідженого пального у вугільний фільтр, призначений для пари. А це вплине на роботу автомобіля, пошкодить двигун і треба буде витрачатися на ремонт.

А ще якщо доводиться їхати вибоїстою дорогою із повним баком пального, то воно може витікати з бака через пробку або вентиляційні клапани. А отже дизель або бензин потрапить на розігрітий глушник або елементи гальмівної системи, що може призвести до загоряння.

Та і загалом не варто заправляти свій автомобіль до країв, і кидати його на пекучому сонці, якщо ви не впевнені у справності паливної системи.

На скільки здорожчає пальне в Україні з 1 липня

Саме з цього часу в Україні почнуть діяти довоєнні ставки ПДВ на пальне. Наразі вони становлять 7%, однак зростуть аж до 20%. Здорожчання пального очікують всі експерти та учасники ринку. Директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн запевняє, що зростання цін не вплине на попит.

В українців не зникне потреба в переміщенні, а тому бензин та дизель будуть треба завжди. Відповідно, очікувати на зниження обсягів продажів після здорожчання пального не варто.

Варто розуміти, що ціни зростуть різко та будуть такі показники:

  • бензин здорожчає на 10–11 гривень за літр;

  • дизель – на 8 гривень за літр;

  • автогаз – на рівні 3 гривень за літр.

Експерт ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук назвав дещо інші ціни на пальне. За його словами:

  • бензин здорожчає на 5–7 гривень за літр;

  • дизель – на 7 гривень за літр;

  • автогаз – на 3,5 гривні за літр.

Та саме це повернення довоєнних податків може не покращити ситуацію на ринку пального, а, навпаки, – погіршити. Україна може знову стикнутися з проблемою повернення схем із несплати ПДВ. Виходить, що ціни зростуть, а от бюджет не отримає запланованих коштів. Більше – за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яка нова заборона може з'явитися для українських водіїв. Читайте також про те, скільки доведеться витратити, аби придбати популярний електрокар.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.