Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для водіїв в Україні готують нову заборону: на яких автівках не можна буде їздити

В Офісі президента вважають, що деяким громадянам країни ліпше не користуватися своїми автомобілями під час війни

Фото:  Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні можуть заборонити користуватися деякими автомобілями

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні водіям можуть заборонити їздити на автомобілях без глушників. Над відповідним законопроєктом вже працюють.

Про це розповів в етері 24 Каналу радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Він пояснив, що транспортні засоби без глушників створюють шум, який за звучанням схожий на політ іранських дронів Shahed. Тому влада розмірковує, як позбутися таких автомобілів.

Подоляк зазначив, що зараз регламент не дозволяє поліції заборонити водіям їздити на автомобілях без глушників. Відповідний законопроєкт має виправити цю проблему.

Радник голови Офісу президента вважає, що в Україні все, що не заборонено — має бути дозволено. Ці засади впроваджені у вільних демократичних засадах.

"Нардепам потрібно обговорити та опрацювати це питання. Якщо ці авто справді створюють проблемні звуки, то потрібно розробити законопроєкт, який регламентує це", — сказав Подоляк.

Михайло Подоляк також додав, що після створення законопроєкту про заборону автомобілів без глушників все буде працювати, "як годинник". Коли може з'явитися відповідний регламент — невідомо.

Сертифікація вживаних автомобілів стане необов'язковою

Депутати Верховної Ради незабаром мають розглянути законопроєкт про визнання сертифікатів відповідності, які були отримані за кордоном, тобто виробниками транспортних засобів або їх уповноваженими представниками в Україні. Лише документи, отримані в Росії та Білорусі, не будуть чинними. В результаті, аби розмитнити автомобіль, буде достатньо документів про реєстрацію та право власності.

Але сертифікація залишиться обов'язковою для тих видів транспорту, які не мають реєстраційних документів. Мова про "списані" авто, які подекуди заводять з Європи чи Сполучених Штатів Америки.

Експерти Інституту досліджень авторинку вважають, що у разі прийняття змін українці зможуть економити кошти: загальна вартість імпорту вживаних машин знизиться мінімум на 100-200 доларів.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, чи можуть бути якісними дешеві автомобілі. Також ми писали, за яке порушення ПДР водіїв не каратимуть з 1 травня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.