Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Експерт розвіяв міф про дефіцит пального в Україні – що відомо

У створенні мінімального запасу нафти та нафтопродуктів є спеціальна мета

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На українських АЗС продовжують падати ціни

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

16 травня чимало новинних сайтів повідомили з посиланням на Міненерго про те, що в Україні може знову статися дефіцит пального, а власних запасів нафти та нафтопродуктів нашій країні вистачить до 30 днів. Однак експерт запевнив, що цього більше ніж достатньо.

Про це розповів директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

"Річ у тім, що запасів не "лише" на 30 діб, а на "цілих" 30 діб! З початку року ми перебуваємо у хронічному профіциті всіх марок пального. Спочатку всі готувались до 5 лютого – ембарго на російські нафтопродукти в Європі. Потім всі чекали на посівну. Зараз невідомо чого чекають, але пального дуже багато", – говорить експерт.

На те, що пального вдосталь, вказує і зниження цін. За останній місяць бензин втратив 1,5 грн, а дизпальне майже 2,5 грн/л. Окрім цього, зберігається потенціал подальшого здешевшання на 2-3 грн/л.

"Про 30-денний запас пального Міненерго у своєму релізі каже у контексті необхідності створення стратегічних запасів нафтопродуктів. З цим важко сперечатись, торішня весна це показала дуже переконливо. Той 30-денний запас, який нині є у трейдерів і який дійсно є чималий за параметрами цієї галузі – ситуативний. Сьогодні він є, завтра нема, це рішення кожного окремого трейдера", – додає Сергій Куюн.

Мета створення мінімального запасу нафти та нафтопродуктів (МЗНН) – законодавчо зобов’язати трейдерів тримати певний запас в залежності від їх обороту. Це практика Європи та інших розвинутих країн.

Зараз точиться обговорення – яким той запас має бути, де його зберігати та як обліковувати. Чиновники пропонують досягти 61 дня споживання. Але не одразу, а розтягнути це на 8 років. На першому етапі пропонується закріпити всього 3% або 11-денний запас (але не менше 2 000 т).

"Ворог не спить, а тому накачувати нафтобази пальним не розумно й це всі розуміють. Проєктом закону передбачається дозволити зберігати 50% своїх запасів за кордоном. До речі, на сьогодні це вже фактично робить Укрзалізниця у Клайпеді (Литва), звідки вона постачає частину пального для власних потреб. Так робить і UPG, що володіє перевалювальним терміналом у польському Щецині", – йдеться у повідомленні.

Що відомо про дефіцит пального

Заступник голови Міністерства енергетики Микола Колісник повідомив, якщо через дії окупантів зірвуться поставки енергоносіїв до України, свої потреби у пальному країна самостійно задовольнятиме максимум до 30 днів.

За його словами, цих запасів критично мало, адже не можна виключати ризику, що ворог вчергове спробує нас позбавити пального. Детальніше – тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яка нова заборона може з'явитися для українських водіїв. Читайте також про те, скільки доведеться витратити, аби придбати популярний електрокар.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.