Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Економія на кожному літрі: яка ціна бензину А-95 в Україні 30 січня

Вартість бензину А-95 продовжує знижуватися, особливо швидко падає ціна на А-95-преміум

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Скільки коштує А-95 в Україні 30 січня

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні не закінчується тенденція зниження ціни на бензин і дизельне пальне. Щодня моніторингові групи фіксують падіння вартості, і хоч у відсотковому відношенні зміни не здаються вагомими, вони в підсумку за тиждень дозволяють водіям порадіти позитивному зрушенню.

Сайт Pro Гроші розповідає, скільки коштує літр бензину А-95 на заправках в різних областях України.

Яка вартість пального по регіонах

Один з найбільш популярний та затребуваних видів бензину – А-95. Динаміка зміни вартості не показує різких коливань, проте ціни з кожним днем знижуються на кілька копійок. Наприклад, згідно з інформацією порталу Мінфін, 23 січня А-95 преміум коштував 51,09 грн/л, 27 січня – 50,62 грн/л, а вже 30 січня – 50,46 грн/л. Бензин А-95 сім днів тому можна було придбати за 49,24 грн/л, чотири дні тому – за 48,86 грн/л, а сьогодні він вартує 49,24 грн/л.

У Луганській області, очікувано, цього виду палива на заправках немає. Найдешевше А-95 преміум продають у Херсонській області (49,82 грн/л), найдорожче – у Донецькій (53,99 грн/л). Бензин А-95 більше коштує в Сумській області (49,61 грн/л), менше – у Київській (48,25 грн/л).

Загалом середні ціни встановили АЗС на Тернопільщині, Івано-Франківщині, Житомирщині та Кіровоградщині (мова про А-95). Ситуація з А-95 преміум відрізняється залежно від регіону, за середню ціну його пропонують заправки Одещини, Вінниччини та Волині.

Скільки коштують бензин і дизель в Україні

Середні показники вартості різних видів пального також радують та передрікають хороші зрушення далі. Згідно з інформацією порталу AUTO.RIA, купити бензин, дизель та автомобільний газ можна за наступними цінами:

  • бензин А-92 – 47,55 грн/л;
  • дизельне пальне – 52,57 грн/л;
  • автомобільний газ – 26,77 грн/л.

Але чи довго українці радітимуть подібним новинам? За словами аналітика консалтингової компанії "НафтоРинок" Олександра Сіренка, навіть через кілька тижнів показники залишаться незмінними чи навіть оновляться в меншу сторону. Справа у достатній кількості запасів, які постачальники змогли закупити протягом грудня і січня.

Тож тепер їх потрібно реалізувати. Плюс на формування вартості впливає фактор закладеної націнки. Мережі АЗС розуміють, що завжди існує ймовірність сильного потрясіння на ринку, тож убезпечують себе заздалегідь. Експерт вважає, що наразі не межа зниження ціни, тож найближчим часом українці зможуть вкотре спостерігати падіння показників.

Раніше сайт Pro Гроші писав, якою буде вартість бензину в Україні наступного тижня. Також ми повідомляли, що українці можуть розрахувати вартість розмитнення авто в "Дії".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.