Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Водії здивуються – якою буде вартість бензину в Україні наступного тижня

За словами експерта, варто постійно звертати увагу одразу на кілька чинників

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

На контрольованих територіях України наявний будь-який бензин

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці звикли до постійних коливань вартості продуктів чи послуг. Тому, коли вчергове змінювалася ціна бензину, це вже не дивувало людей. Однак наразі настали часи стабільності.

Про це сайту Pro Гроші повідомив аналітик консалтингової компанії "НафтоРинок" Олександр Сіренко.

За словами експерта, варто постійно звертати увагу на ті чинники, які можуть впливати на ціну, а також не забувати, що на сьогодні Україна має чималі запаси бензину, який потрібно використовувати.

Саме через це на наступному тижні ціни на пальне будуть незмінні. Ба більше, вони можуть навіть оновити свої показники на дещо нижчі.

Ми вже побачили дуже велику динаміку цін на ринку. Однак я вас запевняю, що це ще не межа. В них закладена така націнка, що дозволить посунути вартість бензину ще більше. Я б прогнозував значне здешевшання, – говорить Олександр Сіренко.

Скільки коштують бензин та дизель

За даними порталу Мінфін, станом на 26 січня ми маємо такі ціни:

  • бензин А-95 преміум – 50,83 грн/л (-0,059%);
  • бензин А-95 – 48,93 грн/л (-0,020%);
  • бензин А-92 – 47,53 грн/л (-0,063%);
  • дизельне пальне – 52,78 грн/л (-0,076%);
  • автомобільний газ – 27,11 грн/л (-0,331%).

На підконтрольній території України можна купити будь-який бензин, а також дизель та автогаз. Зовсім інша ситуація наразі в тимчасово окупованих населених пунктах, зокрема Луганської, Донецької та Херсонської областей. Адже там не завжди вдається знайти бензин А-95 преміум та А-92.

В Україні перевірятимуть заправки

Ми вже розповідали про те, що раніше функціонували Центри детінізації ринку пального, які здійснювали перевірки АЗС. Вони визначали, наскільки заправки дотримуються українського законодавства у питаннях реалізації ресурсу громадянам. Але початок повномасштабного вторгнення призупинив цю ініціативу. Саме через це зʼявилося чимало підпільних заправок. Всі вони функціонують без ліцензії.

Однак невдовзі Нафтогазова Асоціація планує відновити перевірки, аби виявляти місця, де торгують неякісним пальним. Зазвичай, окрім махінацій з документами, такі АЗС мають проблеми з офіційним працевлаштуванням. Як зауважують в компанії, коли минулими роками закривали деякі заправки, офіційні АЗС стали продавати більше різних видів пального.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав про те, як отримати міжнародне посвідчення водія в Україні та які документи потрібні. Також ми повідомляли, що в Україні по-новому перевірятимуть водіїв на алкоголь.

Детальніше про те, що відбувається з цінами на заправках, а також про іншу важливу інформацію для водіїв, ви можете дізнатися у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.