Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для водіїв в Україні знову готують зміни: як незабаром можна буде реєструвати авто

Зараз водіям потрібно багато часу проводити в сервісних центрах МВС, аби зареєструвати нове авто та отримати державні номерні знаки, однак вже з серпня 2023 року все кардинально зміниться

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Водії зможуть виїжджати з автосалону вже на зареєстрованому авто

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

З серпня 2023 року покупці авто зможуть покласти всі представницькі функції в сервісних центрах МВС на юридичну особу, яка власне й продає транспортний засіб. Тобто, зареєструвати нове авто покупці зможуть, знаходячись в автосалоні.

Про це повідомляє регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Кіровоградській області.

Як відбуватиметься нова процедура реєстрації авто?

Згідно із Постановою Кабміну №437, яка набуде чинності з 6 серпня 2023 року, автосалони, за бажанням покупця, матимуть право подавати документи на реєстрацію транспортного засобу до сервісних центрів МВС, отримувати номерні знаки та свідоцтво про реєстрацію без нотаріальної довіреності.

"Тобто, купуючи автомобіль, особа виїздить з автосалону із зареєстрованим транспортним засобом, не здійснюючи візит у сервісний центр МВС", – каже заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Щоб зареєструвати нове авто, представникам автосалону потрібно буде виконати такі дії:

  • до сервісного центру МВС подати заяву від імені покупця, відповідно до договору купівлі-продажу із зазначенням умов на вчинення реєстраційних дій;
  • надати документи, які необхідні для реєстрації нового транспортного засобу;
  • надати довіреність на перереєстрацію, яка формується засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів та підписується покупцем в електронній або паперовій формі.

Насправді ця процедура значно полегшить життя водіям, які купують новий транспортний засіб. Власники авто зможуть не звертатися особисто до сервісних центрів МВС, оскільки вони матимуть можливість виїхати з салону вже на зареєстрованому авто з номерним знаком державної реєстрації та зі свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу одразу на своє ім'я.

Які номерні знаки заборонили виготовляти в Україні?

Йдеться про номерні знаки, які містять символіку, що асоціюється з повномасштабною війною Росії проти України чи тоталітарними режимами.

Під таку заборону потрапляють літери Z та V. Їхнє використання в індивідуальних номерних знаках має натяк на символіку воєнного російського вторгнення на територію України. Тобто, використання цих літер окремо, а також у словах написаних кирилицею замість "З", "С", "В" та "Ф".

Раніше ми розповідали, чи реально буде купити автомобіль через "Дію". Також ми писали, які авто майже нереально продати в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.