Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Регіональні тренди – які автомобілі обирають у різних областях України

Експерти проаналізували дані з купівлі-продажу автомобілів в різних областях країни

Фото: Pixabay, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

На українському ринку бестселером був компактний кросовер RENAULT Duster

Фото: Pixabay, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці у першому півріччі 2023 року надавали перевагу автомобілям з двигунами внутрішнього згоряння, але купували й електромобілі. Найбільшими регіональними ринками легкових транспортних засобів стали місто Київ, Дніпропетровська, Київська, Одеська та Львівська області.

Згідно з повідомленням Укравтопрому, у цих регіонах було зареєстровано найвищі продажі автомобілів.

В яких регіонах найчастіше купували нові машини

Лідером серед регіональних ринків став Київ, де з січня по червень придбали 8 911 нових автомобілів. Друге місце займає Дніпропетровська область з результатом 2 358 проданих авто.

На третьому місці розташувалась Київська область. В цій місцевості українці зареєстрували 2 181 новий автомобіль. На четвертому та п'ятому місцях знаходяться Одеська та Львівська області з результатами 1 491 та 1 439 проданих автомобілів відповідно.

Де найчастіше купували нові автомобілі, од.
1
м. Київ
8911
2
Дніпропетровська область
2358
3
Київська область
2181
4
Одеська область
1491
5
Львівська область
1439

На цих регіональних ринках, за винятком Київської області, бестселером став компактний кросовер RENAULT Duster, який здобув найвищу популярність серед покупців.

У Київській області лідером став електромобіль VOLKSWAGEN ID.4, що свідчить про зростання інтересу споживачів до автомобілів з альтернативними джерелами енергії.

Які області лідирують по покупках вживаних легковиків

Окрім нових автомобілів, було зафіксовано і значний попит на ввезені з-за кордону вживані легкові автомобілі. Найбільші показники реєстрації імпортованих машин спостерігалися у Львівській області, де була зареєстровано 10 131 автівка.

На другому місці розташувалась Вінницька область з результатом 6 520 реєстрацій. Місто Київ посіло третє місце з результатом 5 999 придбаних машин з пробігом. Рівненська область та Дніпропетровська область завершили список з результатами 5 093 та 5 074 зареєстрованих автомобілів відповідно.

Де найчастіше українці купували вживані автомобілі, од.
1
Львівська область
10131
2
Вінницька область
6520
3
м. Київ
5999
4
Рівненська область
5093
5
Дніпропетровська область
5074

У цьому сегменті ринку найпопулярнішим автомобілем на Львівщині, Вінниччині та Рівненщині став VOLKSWAGEN Golf. Цей автомобіль отримав великий попит серед покупців, які шукали якісний вживаний автомобіль.

А у столиці та на Дніпропетровській області більший попит мали RENAULT Megane.

Раніше ми розповідали, які моделі автомобілів, що були імпортовані з Китаю, популярні серед українців. Також ми писали, що в Україні хочуть повернути "нульове розмитнення" авто.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.