Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чекати на нове зростання цін? Що відбуватиметься з ринком пального цього тижня

За словами експерта, мережі АЗС намагаються компенсувати зростання цін шляхом скорочення маркетингових знижок

Фото: Pixabay, Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні підвищаться ціни на оптовому ринку пального

Фото: Pixabay, Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На минулому тижні (10-16 липня) нафтовий ринок зазнав підвищення цін. Це призвело до зростання вартості пального на гуртовому ринку.

Що буде відбуватися з цінами на пальне цього тижня, розповів засновник групи компаній "Прайм" Дмитро Льоушкін у delo.ua.

Як зміняться ціни на пальне

Льоушкін розповів, що ціни на нафту досягли найвищих позначок за останні три місяці. Тому в понеділок, 17 липня, на гуртовому ринку очікується підвищення вартості пального на 50 копійок за літр. Відповідно до прогнозів Льоушкіна, це підвищення також відобразиться на роздрібних цінах.

Він оцінює, що літр дизпалива коштуватиме 52 грн, а літр бензину – 54 грн. Подальші зміни цін на паливо будуть залежати від коливань нафтових котирувань.

Льоушкін також акцентував, що певна компенсація зростання цін вже відбулася завдяки скороченню маркетингових знижок мереж автозаправних станцій (АЗС). Після підвищення податків на паливо мережі АЗС в середньому зменшили свої знижки на 30%, що дозволило уникнути додаткового підвищення цін на стелах.

"Зростання цін, яке відбулося, трохи компенсувалося коштом маркетингових знижок. Усі гравці на ринку їх зменшували. Наприклад, якщо раніше АМІК надавав знижку на паливо для вантажівок до 8 гривень за літр, то тепер це становить 6 гривень за літр. Це означає, що близько 30% маркетингових витрат пішли на компенсацію зростання цін", – розповів Льоушкін.

Він також пояснює, що на ринку зараз триває піковий сезон споживання палива. Аграрії знаходяться в розпалі жнив, тоді як звичайні водії активно подорожують влітку, попри те, що в країні повномасштабна війна. Попит на паливо буде підвищуватися до початку холодів у жовтні.

Мережа АЗСЦіна на бензин А-95 грн/лЦіна на дизпальне грн/лЦіна на автогаз грн/л
OKKO49,9949,9924,49
WOG49,9949,9924,50
Socar50,9949,99-
Motto45,7843,9822,98
БРСМ-Нафта45,9943,9922,19

Раніше редакція сайту Pro Гроші написала поради, як правильно підготувати автомобіль до спеки. Також ми повідомляли, які автомобілі вартістю до $2000 можуть придбати українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.