Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни піднялись до максимуму? Скільки коштує пальне 14 липня

Експерти запевняють, що найближчими днями можна очікувати чергове оновлення ціни на сировину

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці почали більше платити за пальне, ніж раніше

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З 1 липня цінники на пальне зазнали чималих змін після повернення податків на довоєнний рівень. Однак за останню добу вартість деякої сировини не змінилась.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

Станом на 14 липня середня вартість різних видів пального в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 50,00 грн/л (-0,020%);

  • бензин А-95 – 47,93 грн/л (0,00%);

  • бензин А-92 – 45,22 грн/л (0,00%);

  • дизельне пальне – 47,00 грн/л (0,00%);

  • автомобільний газ – 23,44 грн/л (+0,214%).

Як подорожчають бензин та дизель у липні

Раніше ми вже писали про те, що найближчими днями можна очікувати, що бензин та дизель виростуть у ціні на мінімум дві гривні.

"У липні у великих мережах АЗС очікується дизельне пальне за ціною 52 гривні за літр та 54-55 гривень за літр бензину. Тут велику роль відіграє ціна нафти", – говорить засновник групи "Прайм" Дмитро Леушкін.

Втім, на його думку, не все так погано. На відміну від великих заправочних мереж, заправки з економсегмента не перевищать ціновий поріг у 50 грн за літр.

Виходить, що бензин можна буде купити за 48-49,5 гривень за літр, ДП – за 47-48 грн/літр. Експерт обіцяє, що до кінця липня ціни взагалі повинні стабілізуватися, а от до кінця серпня на паливному ринку вже не буде якихось значних коливань.

Більше читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Як автомобілісти помиляються у спробах заощадити бензин

  • Часто використовують спойлер

Він потрібен для того, щоб притискати автомобіль до дороги, коли водій їде на великій швидкості. А притискання авто до землі здійснюється завдяки опору повітря. І від кута установки антикрила та його площі залежить лише те, наскільки воно збільшить витрату палива.

  • Глушать двигун, коли потрапляють у пробку

Заощадити вийде, якщо ви зупиняєтеся більш ніж на хвилину, і ви точно про це знаєте. У випадку, якщо ви будете постійно глушити й заводити двигун, то ризикуєте раніше терміну купити новий. Та й акумулятор теж швидше вийде з ладу.

  • Включають нейтральну передачу, якщо з'їжджають із гірки

Сьогодні більшість автомобілів має систему ЕПХХ (економайзер примусового холостого ходу). Тобто подача двигуна автоматично припиняється під час гальмування. Ця система відключається, якщо включити нейтральну передачу, тому й заощадити не вдасться.

  • Прогрівають двигун перед поїздкою

Якщо у вас новий автомобіль, яким ви їдете в тривалу поїздку, то на прогрівання машини можна витратити рівно хвилину. А економії не буде жодної, оскільки при тривалому прогріванні машини на холостому ході двигун споживає максимальну кількість палива.

Більше – тут.

Ми розповідали, як українцям сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху. Ще ми писали, для яких видів транспорту не потрібно водійське посвідчення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.