Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про це мають знати усі водії: як вліту підготувати автомобіль до спеки

Пояснюємо, як зробити так, щоби ваша автівка точно пережила спекотне літо і служила якнайдовше

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Що потрібно, аби підготувати автомобіль до спеки

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Вкрай спекотне літо додає клопоту водіям у дорозі. Адже від літньої спеки страждають не лише люди, а й автомобілі, а серйозне підвищення температури повітря навіть може спровокувати аварії на дорогах.

Редакція сайту Pro Гроші розповість, як правильно підготувати автомобіль до спеки.

На що звернути увагу водіям

Отже, перед тим, як вирушати у літню подорож на автомобілі, слід уважно перевірити:

  • радіатор – на ньому не повинно бути бруду чи тополиного пуху, вони погіршують теплообмін;
  • рівень охолоджуючої рідини;
  • тиск у всіх колесах, але робити це варто при температурі повітря не вище +25 градусів.

Також пам'ятайте, що у спеку не потрібно заповнювати баки чи газові балони наповну, оскільки під впливом температури вуглеводневе паливо сильно розширюється. У бензобаці під час спеки має бути не більше 95% пального, а об'єм газових балонів не має перевищувати ¾ корисного об'єму.

Як технічно підготувати автомобіль до спеки

Звісно ж, що ваша автівка має бути готова технічно для подорожей у спеку. Тому:

  • Перевірте роботу кондиціонера у салоні – система кондиціювання, зрозуміло, має працювати без збоїв. Якщо кондиціонер у машині не працює, можливо, витік фреон. Перевірте систему на наявність витоку, інакше коли будете заправляти автомобіль, він знову витече.
  • Салон. Намагайтеся паркувати свій автомобіль у тіні. Так уникнете спеки у салоні, до того ж сонце не буде нагрівати панель приладів і крісла. Можна придбати спеціальні протисонячні екрани, які кріпляться до скла. А задні та бічні дзеркала можна затонувати спеціальною плівкою. Так ви знизите температуру в салоні та захистите його від вигоряння.
  • Двигун. Його слід відмити від бруду, а під капотом перевірте усі шланги та їх з'єднання, усуньте підтікання, залийте антифриз і в дорозі стежте за його температурою. Тривала робота двигуна в червоній зоні покажчика панелі приладів може призвести до поганих наслідків. Двигун може перегрітися, бо зламалися датчики температури, несправно працює вентилятор, забруднився антифриз або через бензин дуже поганої якості.

Раніше ми розповідали про найнадійніші автомобілі, які непідвладні часу. Також ми писали про 5 найкращих хетчбеків 2023 року

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.