Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На аукціоні продають Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі – до чого тут Андрій Данилко

Андрій Данилко планує віддати кошти з аукціону для відкриття реабілітаційного центру

Фото: rmsothebys. Колаж: Pro Гроші

Андрій Данилко планує продати раритетний автомобіль на знаменитому аукціоні

Фото: rmsothebys. Колаж: Pro Гроші

Сотбі є четвертим найстарішим аукціонним домом світу, який разом з Крістіс займає близько 90% світового ринку аукціонних продажів антикваріату, мистецтва, предметів розкоші тощо. Саме на ньому Андрій Данилко планує продати своє раритетне авто.

Деталі повідомляє пресслужба Сотбі.

Український артист Андрій Данилко, відомий багатьом за сценічним образом Вєрки Сердючки, візьме участь в аукціоні, який відбудеться 5 листопада у Лондоні. Від початку повномасштабного вторгнення він брав участь у благодійних заходах для допомоги ЗСУ та українцям, які постраждали від війни. Цього разу співак продає неймовірно раритетну річ.

Мова йде про автомобіль Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року випуску, який належав лідеру легендарного рок-гурту Queen Фредді Мерк’юрі. Відомо, що на цій машині фронтмен колективу їздив до останніх днів свого життя, щоправда, не за кермом, оскільки не отримав водійських прав.

Як йдеться у повідомленні на офіційному сайті аукціонного дому, цей лот стане центральним і одним з найбільш цінних та унікальних за всю історію існування Сотбі. Зазначається, що організатори не будуть забирати собі відсоток з вартості продажу, як це зазвичай відбувається: 100% суми Андрій Данилко зможе направити на благодійну мету, заради якої вирішив розлучитися з автомобілем.

Куди підуть гроші з аукціону

Початкова ціна лоту – 20-30 тис. фунтів-стерлінгів. Взяти участь та позмагатися за машину зможуть всі охочі. Всі кошти, які вдасться виручити за сріблястий Rolls-Royce, стануть інвестицією у майбутнє України, а саме – будівництво і відкриття першого сучасного реабілітаційного центру Superhumans. Як уточнив Данилко, це його особистий вклад у створення закладу, де допомагатимуть постраждалим від війни.

Відомо, що клініка з’явиться на Львівщині, на місці колишнього Львівського обласного госпіталю інвалідів воєн та репресованих ім. Юрія Липи. Там будуть проводити протезування дорослих і дітей, хірургічні операції з реконструкції та відновлення понівечених частин тіла або обличчя, лікуватимуть посттравматичний стресовий розлад.

До речі, благодійні внески на відкриття центру здійснювали також співак Стінг та його дружина Труді, британський бізнесмен Річард Бренсон, перша леді Олена Зеленська, американський актор Лієв Шрайбер. Завдяки допомозі міжнародних друзів України, у нашій державі весною 2023 року відкриють клініку, яка вражатиме своїм матеріально-технічним забезпеченням і кваліфікованістю спеціалістів (їх навчатимуть фахівці зі всього світу).

Що відомо про Rolls-Royce

Модель Silver Shadow вперше з’явилася на дорогах Великобританії в червні 1974 року. Автомобіль придбала компанія Goose Productions Ltd, що належала Фредді Мерк’юрі. Документально не підтверджено, чи їздив сам співак за кермом: найчастіше його бачили на задньому сидінні у супроводі водія.

Транспортний засіб перебував на зберіганні протягом тривалого часу, тож покупцеві рекомендують провести механічний огляд, замінити деякі деталі перед поїздкою.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Lotus презентував потужний електрокросовер. Також ми повідомляли, що водіям загрожують штрафи у кілька тисяч.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.