Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як раніше вже не буде? Кличко пояснив, як зміниться опалювальний сезон для киян

Пояснюємо, чому для деяких жителів столиці прийдешній опалювальний сезон відрізнятиметься від попередніх

Фото: Unsplash

Кличко розповів про опалювальний сезон у Києві

Фото: Unsplash

У Києві впроваджують новітню систему опалення, яка автоматично регулює рівень тепла у житлових будинках. Робота системи залежить від погодних умов у місті.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко.

За його словами, рівень тепла у будинках, які вже під'єднані до нової системи, зменшується, якщо температура повітря підвищується. І навпаки: коли на вулиці холоднішає, у квартирах та будинках киян теплішає. Тобто нова система опалення реагує на ситуацію з погодою та автоматично визначає рівень тепла.

"Ця система з'явилася кілька років тому. Уже кілька сотень до неї під'єднали. Система автоматично регулює систему індивідуально в кожному будинку", – розповів очільник Києва.

Опалювальний сезон у Києві

Традиційно опалювальний сезон у місті щороку стартує у жовтні. У 2023 році тепло у житлові будинки почали подавати 16 числа у зв'язку з похолоданням.

Однак за кілька днів після цього у Києві значно потеплішало. Високі, як для осені, температурні показники тримаються й надалі, однак столична влада вирішила не зупиняти тимчасово опалювальний сезон, а знизила рівень опалення до мінімальних показників.

Що буде з тарифами на тепло

З наближенням опалювального сезону це питання турбувало чи не кожного українця. Однак у Києві жителів заспокоїли: тарифи переглядати не будуть, зважаючи на складне фінансове становище жителів міста через війну.

"Я ще раз можу запевнити: тарифи під час опалювального сезону змінюватися не будуть. Ми не переглядаємо розцінки, зважаючи на складну ситуацію в країні, йдемо назустріч киянам", — запевнив Віталій Кличко.

Чи ще можна оформити субсидію на опалювальний сезон

Якщо ви належите до тих громадян, які раніше не отримували житлові субсидії, то оформити допомогу ще є час до 30 листопада. Однак зважайте, що у вас не має бути боргів за комунальні послуги, інакше держава відмовиться надавати субсидію.

Подати заяву на призначення субсидії можна:

  • на сайті Пенсійного фонду;
  • у Дії;
  • у територіальному Центрі надання адміністративних послуг.

Чи загрожує українцям газовий блекаут

На думку очільника Нафтогазу Олексія Чернишова, російська армія не відмовилася від планів позбавити українців світла та тепла у холодно пору року. Тому компанія готується до різних сценаріїв проходження осінньо-зимового періоду.

Наразі ж Україна накопичила достатній об'єм блакитного палива. Тому дефіциту газу майбутньої зими громадяни держави точно не відчують.

Раніше ми розповідали, як українцям зменшити витрати на опалення. Також ми писали, як зміняться житлові субсидії з 1 листопада.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.