Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Київ розпочинає опалювальний сезон – де тепер буде тепліше

Опалювальний сезон у столиці розпочнеться зі шкіл, дитсадків та лікарень

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Де у Києві ввімкнули опалення

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Київ 7 жовтня розпочав опалювальний сезон для закладів соціальної сфери – столичних лікарень, шкіл, дитсадків та інших установ.

Про це повідомив столичний міський голова Віталій Кличко.

"Таке рішення сьогодні ухвалила Рада оборони міста. Підключатимуть об’єкти до тепла індивідуально за заявками їхніх керівників. Керівники цих закладів самостійно визначатимуть доцільність чи поки недоцільність увімкнення тепла. Щоб, з одного боку, забезпечити комфорт перебування в приміщеннях, а з іншого – не витрачати дарма тепло", – написав глава Києва.

За словами Кличка, більшість закладів соціальної інфраструктури оснащені індивідуальними тепловими пунктами, що дозволяють регулювати постачання тепла та максимально ефективно використовувати енергоносії.

Що стосується житлових будинків, то міська влада орієнтуватиметься на погодні умови, аби рішення про початок підключення тепла було виваженим та раціональним, уточнив мер.

Готовність до опалювального сезону

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв розповів, як столиця готується до опалювального сезону.

Він зауважив, що Київ не планує зменшувати температуру повітря в житловому секторі й на інших обʼєктах. КМДА орієнтуватиметься на чинні нормативи (за нормативом, температура має бути не нижчою за 18°C).

Водночас він наголосив, що готовність будинків буде залежати й від людей – мешканцям треба максимально знизити втрати тепла в їхніх оселях. Це може зробити кожен – перевірити вікна, загерметизувати всі щілини.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.