Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві дефіцит тепла? Чому містянам "прикрутили" опалення

У столиці підключили до опалення соціальну інфраструктуру та житлові будинки, але тепло надходить мінімально

Фото: Pexels

Опалення у Києві ввімкнене на мінімум

Фото: Pexels

Нещодавно мер Києва Віталій Кличко анонсував початок опалювального сезону. Спочатку тепло постачатимуть в об’єкти соціальної інфраструктури, тобто школи, дитячі садки, лікарні тощо. А потім дійде черга до житлового фонду. Але станом на 23 жовтня система функціонує на мінімумі.

Про це повідомила пресслужба Київської міської ради.

Вже у листопаді мешканці столиці будуть платити більші суми за комунальні послуги. Але влада міста ухвалила рішення постачати тепло в будинки на мінімально допустимих параметрах, оскільки температура на вулиці не опускається достатньо низько.

Водночас у нічний час відчувається наближення зими, тож налаштування дозволяють не допускати охолодження об’єктів, що сталося б за умови повної відсутності теплопостачання.

"Також слід врахувати, що більшість столичного житлового фонду, а також усі навчальні заклади оснащені індивідуальними тепловими пунктами, що передбачають оперативне регулювання теплоносія і які автоматично обмежують подачу тепла в теплі дні", – йдеться у повідомленні.

Наприклад, у школах тимчасово вимкнуть опалення, коли настануть зимові канікули. Це дасть змогу уникнути зайвих витрат. Зауважимо, згідно з інформацією Українського гідрометеорологічного центру, протягом кількох наступних днів у Києві стовпчики термометрів показуватимуть +11…+13градусів вдень, а вночі опустяться до +7…+9 градусів.

Прогноз погоди в Україні на 23 жовтня
Фото: Укргідрометеоцентр

Чи будуть підвищувати тарифи в Україні

Раніше ми розповідали, що багатьох українців турбує питання, чи не вирішить влада змінити тарифи на опалення впродовж осінньо-зимового періоду. Віталій Кличко заспокоїв містян, що наразі такі плани відсутні.

"Я ще раз можу запевнити: тарифи під час опалювального сезону змінюватися не будуть. Ми не переглядаємо розцінки, зважаючи на складну ситуацію в країні, йдемо назустріч киянам", – зауважив мер.

Але додав, що люди заборгували значну суму за тепло – понад 6 мільярдів гривень. Він закликав громадян вчасно сплачувати рахунки за комунальні послуги, щоб не накопичувати борги та не спонукати постачальників до радикальних дій у вигляді відключення системи.

Як ефективніше утеплювати житло

Також ми писали, що суми у платіжках за комунальні послуги багато в чому залежать від ефективного утеплення квартири. Адже існує чимало способів, які допомагають краще утримувати тепло всередині та запобігають витратам, що позитивно відбивається на рахунках.

Для покращення тепловіддачі батареї в оселі можна:

  • ізолювати стіну за батареєю;
  • продувати батареї феном;
  • створити циркуляцію повітря.

Зокрема продування феном може покращити нагрівання батареї на 25%, адже запилення та бруд перешкоджають передачі тепла. Також не завадить періодично протирати установку вологою ганчіркою. А за допомогою циркуляції повітря вдасться нагріти навіть найбільш віддаленні куточки кімнати, запобігши утворенню там плісняви від холоду.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Нафтогаз звернувся до клієнтів з важливим попередженням і розповідав, що варто знати українцям. Також ми повідомляли, що українці зможуть економити 50% на електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.