Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

За комуналку важливо платити вчасно: Кличко звернувся до киян

Розповідаємо, скільки боргів накопичили кияни по комуналці, та як це впливає на підготовку до опалювального сезону

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Кияни накопичили борги за комунальні послуги

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Тарифи на теплопостачання для киян в цьому опалювальному сезоні влада підвищувати не буде, але для стабільної роботи житлово-комунального господарства мешканців столиці просять сплатити борги за надані комунальні послуги.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі Національного телемарафону "Єдині новини".

"Аби ми могли закуповувати газ та інше паливо, місту потрібні кошти. З НАК „Нафтогаз" укладені договори. Однак існує заборгованість за спожитий газ, частина якої — це різниця в тарифах, яку має відшкодувати держава. Інша частина — борги споживачів. Частину заборгованості перед Нафтогазом Київтеплоенерго реструктуризує — відповідний алгоритм Київрада погодила 5 жовтня", — розповів Кличко.

За словами мера, в Києві досі чекають на рішення уряду щодо компенсації різниці в тарифах. Також він нагадав, що це питання стосується не тільки столиці. Борг, який уряд обіцяв погасити, перед Києвом складає 6,8 мільярда, а по всій країні – 36 мільярдів. Також мер Києва запевнив, що столиця готується до можливої складної зими, особливо в умовах продовження російських атак на критичну інфраструктуру України.

"Система протиповітряної оборони стала більш надійною. Але військові попереджають, що немає стовідсоткової гарантії безпеки. Тому, враховуючи досвід минулого року, ми підготувалися до екстрених ситуацій. Близько 150 бюветних комплексів мають можливість оперативно під'єднатися до генераторів. Понад 100 котелень міста також можливо оперативно перемикнути на роботу від генераторів", – повідомив очільник Києва.

Віталій Кличко також запевнив, що на всіх об'єктах інфраструктури створили запас необхідного палива, підготували до роботи пункти обігріву, а також придбали 23 мобільні пересувні котельні. Вони можуть забезпечити на певний період теплом медичні заклади, школи, пункти обігріву там, де це буде необхідно.

Як зміняться ціни на електроенергію з 1 листопада

Відповідно до постанови НКРЕКП, тарифи на світло для непобутових споживачів коригуються щомісяця, тому з 1 листопада ціни для таких категорій клієнтів будуть збільшені:

  • Для малих непобутових споживачів, які під'єднані до мереж ПАТ "Укрзалізниця": 1 клас напруги – 668,960 грн, 2 клас напруги – 843,449 грн.
  • Для малих непобутових споживачів, під'єднаних до мереж ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі", за 1 клас напруги потрібно буде платити — 638,618 грн, за 2 клас напруги 704,870 грн.
  • Для малих непобутових споживачів, під'єднаних до мереж ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні електромережі", вартість за 1 клас напруги складатиме – 661,579 грн, а за 2 клас напруги – 790,888 грн.

Раніше ми писали, де вже розпочали опалювальний сезон, а також який розмір боргу за комунальні послуги може позбавити субсидії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.