Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

УЗ запустила сервіс для військових – що пропонують

Українським військовим стане легше мандрувати з залізничним перевізником

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

УЗ запустила сервіс замовлення квитків для військових

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Залізничний перевізник "Укрзалізниця" (УЗ) анонсував новий сервіс, який спрямований поліпшити доступність та зручність отримання квитків для військовослужбовців. Тепер захисники матимуть можливість бронювати квитки в через портал у разі, якщо їх немає у продажі.

Про це повідомили у пресслужбі Укрзалізниці.

Спеціальна послуга доступна для 17 поїздів, які є найпопулярнішими серед військових. Це стосується маршрутів, які ведуть до міст, розташованих близько до зон бойових дій, а також у зворотньому шляху.

Військовослужбовцям, які планують подорожувати на цих напрямках, надається можливість замовити квиток онлайн, щоб гарантувати собі місце в поїзді. Щоб придбати собі квиток необхідно:

  • залишити заявку на порталі не пізніше, ніж за 6 годин до відправлення поїзда;
  • квиток слід викупити у касі не пізніше, ніж за 1 годину до відправлення.

Це ініціатива Укрзалізниці спрямована на задоволення потреби військовослужбовців у подорожах, особливо у випадках термінових відряджень чи поїздок на лікування.

Представники компанії зазначають, що впровадження цієї послуги пов'язане із потенційно високим попитом на квитки у передноворічний період. Також, враховуючи термінові потреби військовослужбовців.

Укрзалізниця відновить "лижний експрес"

"Укрзалізниця" відновлює швидкісний поїзд Інтерсіті+ №743 на маршруті Київ – Славсько, який розпочне свою роботу з 21 грудня. Квитки на цей рейс вже доступні для придбання через мобільний додаток або в касах перевізника, без додаткових комісій. Рейс з Києва вирушатиме щодня о 6:11 ранку та прибуватиме до станції Славсько о 14:00, у зворотному напрямку відправлення зі Славська заплановано о 14:30, прибуття до Києва – о 22:26.

УЗ підвищить тарифи на деякі рейси

З 10 грудня "Укрзалізниця" збільшить вартість квитків на більшість міжнародних пасажирських рейсів. Це пов'язано з переглядом знижок на деякі маршрути для досягнення "гармонізації цін". Купуючи квиток до 10 грудня, пасажири можуть скористатися старими цінами.

Цінові зміни стосуються різних напрямків, наприклад, на маршруті Київ – Перемишль вартість проїзду в нічних поїздах зросте мінімум на 3%. Рейс Одеса – Перемишль – Одеса подорожчає у діапазоні 37-49%.

Значно зросте вартість проїзду поїздом Київ – Варшава – Київ на 72%. Укрзалізниця наголошує, що залишаються доступні альтернативи, такі як поїзд до Хелма з можливістю пересісти до Варшави. Ціни зміняться залежно від місця відправлення, наприклад, з Дніпра – в межах 4-11%, з Харкова – 17-48%, з Києва – 15-47%.

Раніше ми повідомляли, що Укрзалізниця запустить поїзд за новим маршрутом. Також ми писали, що УЗ запускає поїзд, у якому пасажири подорожуватимуть 20 годин.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.