Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Рейс у зимову казку: коли почне курсувати "лижний експрес"

Українці вже можуть придбати квитки на поїзд, який буде курсувати з 21 грудня

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

УЗ запустить новий рейс Київ – Славсько

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Українці матимуть можливість знову мандрувати "лижним експресом". Оскільки національний залізничний перевізник "Укрзалізниця" оголосив про відновлення роботи швидкісного поїзда Інтерсіті+ №743 сполученням Київ – Славсько.

Про це повідомили у пресслужбі Укрзалізниці.

Як зазначили у компанії, поїзд почне курсувати з 21 грудня. При цьому, мандрівники, які хочуть поїхати на відпочинок у гори, вже можуть придбати квитки на рейс через мобільний додаток або ж на сайті Укрзалізниці. При цьому цей процес відбувається без додаткових комісій. Також є можливість придбати квитки в касах перевізника.

Як курсуватиме рейс:

  • з Києва потяг вирушатиме щодня з 21 грудня о 6:11 ранку і прибуватиме на станцію Славсько о 14:00;
  • у зворотному напрямку рейс заплановано зі Славська о 14:30, і прибуватиме до Києва о 22:26.

УЗ запускає поїзд, у якому пасажири подорожуватимуть 20 годин

Укрзалізниця впроваджує новий міжнародний поїзд під номером 119. Він здійснюватиме маршрути з Дніпра до польського Хелму. Згідно із повідомленням пресслужби компанії, поїзд розпочне свою роботу з 9 грудня. Пасажири будуть проводити практично 20 годин у подорожі.

Розклад поїзда виглядатиме наступним чином:

  • виїзд з Дніпра о 22:00, зі Знам'янки о 01:35, з Києва о 05:34, а з Рівного о 11:15. Прибуття в Хелм заплановане на 17:20.
  • у зворотному напрямку поїзд стартує з Хелму о 10:23, з Рівного о 17:44, з Києва о 22:45, зі Знам'янки о 06:50, і прибуває в Дніпро о 07:40.

Квитки на ці рейси можна придбати через мобільний додаток або на вебсайті Укрзалізниці без додаткової комісії.

Який ще новий рейс запустить Укрзалізниця

Укрзалізниця планує оновити приміське сполучення у Дніпрі та запустити перший маршрут Dnipro City Express. Це має відбутися у грудні 2023 року.

Уже випущено дванадцять відремонтованих електропоїздів у 2023 році, зокрема другий поїзд серії ЕПЛ2Т, який служитиме на Придніпровській залізниці. Ще два таких поїзди планують випустити з заводу до кінця року.

Оновлений електропоїзд має нові зручності для пасажирів, такі як пандуси для інвалідів, інклюзивні вбиральні, навігація шрифтом Брайля, місця для велосипедів та порти Type-C і USB для зарядки гаджетів. Цей електропоїзд вже знаходиться у Дніпрі.

Раніше ми повідомляли, що для українців подешевшають деякі квитки за кордон. Також ми писали, що УЗ по-новому продаватиме квитки на міжнародний поїзд.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.