Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

УЗ підвищить тарифи на деякі рейси: що буде з цінами з 10 грудня

Розповідаємо, коли українці отримають нові тарифи від Укрзалізниці та на які напрямки ціна виросте найбільше

Фото: УНІАН, Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Квитки на деякі поїзди Укрзалізниці подорожчають

Фото: УНІАН, Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

З 10 грудня Укрзалізниця підвищить вартість квитків на міжнародні залізничні пасажирські рейси у більшості поїздів. Компанія оголосила 5 грудня про перегляд знижок на деякі міжнародні потяги, так званої "гармонізації цін" на такі рейси.

Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

В компанії запевнили, що купуючи квиток на будь-який день, до 10 грудня покупці сплачуватимуть стару ціну, а також повідомили про запуск нового графіку руху пасажирських поїздів.

"Мінімально, у межах 3%, зросте вартість проїзду в нічних поїздах до Відня та Перемишля. На проїзд в Інтерсіті+ Київ — Перемишль — Київ ціна збільшиться на 26%, а в нічному поїзді Одеса — Перемишль — Одеса — у діапазоні 37-49%", — йдеться у повідомленні.

Значно подорожчає вартість проїзду поїздом Київ – Варшава – Київ. Новий тариф передбачає здорожчання на 72%, узгодили його спільно з залізницями сусідніх країн. Однак в Укрзалізниці запевнили, що на цьому напрямку все ще залишаються доступні та дешеві альтернативи.

Одним із таких варіантів є — потяг до Хелма, звідки зручно пересісти до Варшави. Залежно від класу місця, ціни зміняться таким чином:

  • в межах 4-11% — з Дніпра;
  • 17-48% — з Харкова;
  • 15-47% — з Києва.

"У попередні роки для залучення пасажиропотоку Укрзалізниця застосовувала знижки фактично на всі пасажирські міжнародні рейси. Але наразі компанія переглядає це рішення, оскільки щороку збитки від пасажирських перевезень становлять понад 12 млрд грн. Зміна тарифів дозволить Укрзалізниці втримати на поточному рівні вартість квитків для проїзду у сполученнях всередині країни, а також продовжити модернізацію рухомого складу, яка активно триває навіть під час широкомасштабного вторгнення", — повідомили в Укрзалізниці.

На які напрямки вартість квитків збільшувати не планують

Вартість квитків до Кишинева та Будапешта змінювати не будуть, а також вдалось уникнути підвищення вартості соціально важливих приміських перевезень. На цей час такі перевезення залишаються найдоступнішими для громадян України та найзбитковішими для Укрзалізниці. Також в компанії запевнили, що безплатні евакуаційні рейси з прифронтових регіонів будуть і надалі організовуватись.

Раніше ми писали, що пасажири Укрзалізниці отримали доступ до поїздок у нових вагонах, а також який новий маршрут запустив перевізник.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.