Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про що мовчать таксисти, коли ви сідаєте в авто

Водії з різних служб таксі розповіли, яких пасажирів вони не люблять возити та чому

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Такі пасажири можуть отримувати низькі оцінки від таксистів

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Зараз таксі – один з найпоширеніших способів пересування серед українців. Дуже зручно викликати авто та не переживати, що доведеться довго стояти на зупинці й чекати на міський транспорт. Однак після того, як пасажир сідає до машини водія, іноді виникають деякі незручності.

Редакція Pro Гроші поспілкувалася з деякими таксистами та дізналася, яких пасажирів вони не люблять возити.

За що можна отримати низьку оцінку від водія


У кожного водія є певні правила поведінки в автомобілі. Хтось, наприклад, не любить, коли в машину сідають пасажири з їжею або напоями, адже один неправильний рух й салон буде забруднено.

Я не люблю, коли до мене в машину сідають пасажири з кавою. На мою думку – це неповага до водія. Траплялися навіть випадки, коли без дозволу люди просто починали курити в салоні. В такі моменти я себе запитую: "А якщо я б почав так курити, чи приємно було б моїм пасажирам?". Іноді здається, що викликавши таксі, люди хочуть бачити особистого водія, – каже Юрій.

Він також зазначив, що, отримавши зауваження, пасажири можуть просто під час руху почати скандалити, за що ризикують отримати найнижчу оцінку у застосунку служби таксі.

Зараз дуже багато мобільних додатків, за допомогою яких можна викликати машину. Ба більше, пасажирам доступні додаткові функції, які вони можуть обрати перед замовленням, наприклад, перевезення тварин.

В мене алергія, тому я відмовляюся від замовлень з тваринами. Але бувають випадки, коли пасажир не вказує цю функцію, й після того, як я приїжджаю на замовлення, бачу, що в салон сідає пасажир з собакою або кішкою. Я засмучуюся, адже я витратив свій час, пальне, а замовлення взяти не зможу, та ще й вислухаю від пасажира, що я не клієнтоорієнтований водій, – поділився Богдан.

За його словами, дуже важливо обирати цю функцію, якщо ви хочете комфортно кудись доїхати зі своїм домашнім улюбленцем та не зіпсувати свій рейтинг в додатку.

Яких пасажирів водії категорично відмовляються возити


Один з таксистів розповів, що ніколи не погодиться на замовлення п'яної людини після випадку, коли він приїхав на замовлення, де кілька людей хотіли поїхати з вечірки.

Не перший погляд мені здалося, що вони в адекватному стані, але після того, як вони сіли в салон авто, я змінив свою думку. Вони почали на своїй колонці дуже голосно вмикати музику, відкривати вікна і щось кричати іншим людям, стрибати на сидіннях. Після цього я відмовляюся від таких замовлень, я краще втрачу гроші, ніж нервові клітини, – каже Валентин.

Деякі водії також розповіли, що не люблять возити неввічливих пасажирів, які не вітаються перед початком поїздки. А деякі відмовляються від пасажирів з маленькими дітьми. За їхніми словами, іноді трапляються випадки, коли дуже важко сконцентруватися за кермом, а уважність на дорозі – пріоритет для кожного водія.

Раніше ми розповідали, як Uber, Bolt та Uklon знищили бізнес "телефонного" таксі. Також ми писали про лайфхаки, як дешево їздити на таксі в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.