Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

УЗ запускає поїзд, у якому пасажири подорожуватимуть 20 годин: куди він їхатиме

Вже з 9 грудня 2023 року українці зможуть подорожувати за кордон за новим залізничним маршрутом

Фото: Укрзалізниця, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця запускає ще один поїзд до Польщі

Фото: Укрзалізниця, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Компанія Укрзалізниця запускає для пасажирів новий міжнародний поїзд. Відомо, що він курсуватиме під №119 та виконуватиме рейси із Дніпра в польський Хелм.

Як повідомляє пресслужба перевізника, потяг почне курсувати з 9 грудня.

У компанії зазначають, що пасажири проводитимуть у дорозі майже 20 годин. Розклад поїзда буде наступним:

  • виїзд з Дніпра о 22:00, зі Знам'янки о 01:35, з Києва 0 05:34, з Рівного об 11:15. У Хелм поїзд прибуватиме о 17:20.
  • назад в Україну поїзд вирушатиме 10:23 з Хелму. З Рівного о 17:44, з Києва о 22:45, зі Знам'янки о 06:50, а у Дніпрі буде о 07:40.

Квитки на рейси доступні у мобільному застосунку Укрзалізниці. Купівля здійснюється без додаткової комісії.

Нові поїзди між Польщею та Україною

Польські залізничники планують реалізувати ідею щодо організації поїздок за маршрутами Сянок – Хирів та Перемишль – Хирів. На думку поляків, до Хирова взагалі можуть курсувати одразу дві пари поїздів: один з Сянока, інший – з Перемишля.

Укрзалізниця вже отримала відповідну пропозицію, однак українська сторона вивчає це питання. Тому ще невідомо, як довго організовуватимуть новий залізничний маршрут.

Квитки на поїзд Київ – Варшава

Мобільний додаток УЗ інтегрували із Дією для більш ефективної боротьби з перекупниками, які викупали майже усі квитки на найпопулярніший міжнародний поїзд Укрзалізниці – до Варшави.

Зміни полягають у тому, що тепер квитки на цей поїзд купуються у додатку компанії, але лише після використання "Дія. Підпис". Як пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, завдяки верифікації акаунта через Дію підтверджується реальність покупця.

Це означає, що якщо з акаунта раптом розпочнеться масова купівля квитків, він потрапить під обмеження.Тобто купувати квитки тепер можуть тільки реальні пасажири.

Продаж квитків до станції Кошице

Укрзалізниця спростила процес продажу залізничних квитків на поїзд до словацького міста. Так, у пасажирів є нагода взяти одразу кілька квитків на різні потяги, адже людям потрібно пересідати на інший поїзд.

Так, у застосунку пасажир вказує своє місто відправлення та клікає на кнопку "Знайти". Коли він ознайомиться з усіма результатами пошуку, то зможе обрати пересадку на станції Мукачево. При цьому система запропонує користувачам визначитися з місцями в обох поїздах (до і після пересадки) та одразу купити два квитки.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, куди почав курсувати швидкісний поїзд Інтерсіті+. Також ми писали, що потрібно зробити, аби купити квитки на поїзд Киї-Варшава через Дію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.