Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дивні поїздки українців у таксі: про що мовчать чемні пасажири

Українці, які користуються послугами таксі, розповіли, з якими водіями вони не люблять їздити

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Іноді на замовлення приїжджають таксисти, які повністю руйнують віру у хороших водіїв

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

У сучасному світі люди все частіше почали користуватися послугами різних служб таксі. Ми вже розповідали, яких пасажирів не люблять возити таксисти, але тепер час розглянути інший бік поїздок та дізнатися про що мовчать самі пасажири.

Редакція Pro Гроші поспілкувалася з деякими пасажирами та дізналася, з якими водіями вони не люблять їздити.

Безплатні хвилини очікування – біль для пасажирів


У різних служб таксі є безплатні хвилини очікування, які дають змогу пасажиру вийти з приміщення та знайти авто, після чого вони вмикають простій та починається платне очікування. Але іноді водії роблять все зовсім по-іншому.

Часто помічаю, що водії роблять все, що їм заманеться. Наприклад, коли я викликаю таксі, у додатку приходить сповіщення, що водій приїде за 7 хвилин, але вже через хвилину він опиняється на місці та одразу вмикає хвилини безплатного очікування, або ще краще – одразу платне. Але я ж не птах, я не можу злетіти та одразу опинитися в авто, – каже Анастасія.

Деяким пасажирам навіть самі водії хизувалися тим, що вони підтверджують виклик, але не їдуть. Роблять це тому, що рейтинг псується від кількості відмов. Тому не їдуть, а чекають, що від замовлення відмовиться сам пасажир, якому набридло чекати.

Я розумію, що у нас є в певних місцях погані дороги, але якщо я викликаю таксі, то хочу потрапити саме на ту точку, яку вказала у додатку. Одного разу ми з друзями поїхали в інше місто на свято, викликали таксі до магазину, аби купити подарунки, але водій нас висадив біля кільцевої дороги, начебто тут можна й пройтися. Але обходити цю дорогу нам довелося ще 30 хвилин. Після цього я сиджу в салоні авто поки мене не довезуть конкретно на вказане місце, – поділилася Наталя.

Один з пасажирів розповів, що колись водій взяв його замовлення, але наполягав, щоб пасажир підійшов саме на те місце, де стоїть авто та увімкнув платне очікування.

Я намагався зв'язатися з водієм, аби розібратися у цьому, але він встиг мене заблокувати. Коли я вже скасував замовлення у додатку мені висвітилося, що я маю оплатити цей простій з наступної поїздки. Де справедливість, якщо моєї провини тут й близько немає? – каже Олексій.

Звісно, що такі водії автоматично отримують низькі оцінки, але й у пасажирів псується думка про конкретну службу таксі та вони втрачають надію на те, що колись їх замовлення прийме добросовісний водій.

Пасажири з тваринами – це "найулюбленіші" пасажири водіїв


Аби доїхати кудись зі своїм домашнім улюбленцем, у додатку потрібно обирати певну функцію, яка попереджатиме водія про те, що замовлення з твариною. Однак, як показує практика, не всі водії звертають увагу на цю функцію.

Мені іноді здається, що водії самі не в курсі, що дали згоду працювати за тарифом, де висвічуються замовлення з тваринами. Бо майже кожного разу, коли я вказую, що їду з твариною, то починаються пригоди з далеко не петс-френдлі водіями. Вони можуть взяти замовлення, але потім спитати яка тварина та скасувати поїздку, – розповіла Юлія.

Проте, бувають випадки, коли водії погоджуються їхати з твариною, але під час поїздки не дають спокій пасажиру та починають нервувати знаходячись за кермом.

Була ситуація, коли я перевозила свого пса, французького бульдога, у переносці. Водій спочатку почав нервувати, що мій пес йому пошкодить салон авто. Після того, як я сказала, що він у переносці, водій не заспокоївся. Спочатку він мене намагався відчитати за те, що переноска стояла на землі, а тепер я її поставила на його сидіння та забруднила, хоча переноска стояла на бетонному парапеті, а потім почав розповідати якісь історії, що його колегам доводилося робити хімчистку або ремонтувати салон після тварин, – каже Олена.

Тобто, водії беруть замовлення з тваринами, але під час поїздки висловлюють своє невдоволення, тим самим автоматично понижуючи собі рейтинг та псуючи настрій пасажирам.

З якими ще водіями не люблять їздити пасажири?


Ми поспілкувалися ще з деякими пасажирами, які поділилися історіями своїх дивних поїздок на таксі. Деякі з них не люблять, коли таксист починає наполегливо пропонувати цукерки або щось інше їстівне. Звісно, що вони відмовляються, адже вони вперше бачать цю людину та не знають, що саме знаходиться у тих цукерках.

Також траплялися випадки, коли водій на світлофорі вмикав серіал та переставав слідкувати за дорогою, це певним чином лякає пасажирів й вони починають нервувати та знаходитися у напруженому стані протягом всієї поїздки.

Насправді таксі – це дуже зручний спосіб пересування по місту, який дуже полюбляють українці, але, на жаль, не всі водії відповідально ставляться до своєї роботи.

Раніше ми розповідали, як таксисти найчастіше "розводять" туристів. Також ми писали, як Uber, Bolt та Uklon знищили бізнес "телефонного" таксі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.