Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Знають не всі пасажири: які місця краще обрати в літаку Ryanair

Всі місця в повітряних транспортних засобах мають свої плюси і мінуси залежно від індивідуальних потреб пасажирів

Фото: Unsplash

Місця в літаку Ryanair

Фото: Unsplash

Досвідчені мандрівники знають, які місця в літаку Ryanair найгірші. Але не існує правильної відповіді для всіх пасажирів, бо потреби в кожної людини різні. Наприклад, комусь не хочеться сидіти близько до проходу, хтось полюбляє усамітнення біля вікна, а комусь потрібен простір для ніг.

Сайт Pro Гроші розповідає, де краще сидіти в літаку Ryanair.

Місця біля вікна


Це найбільш популярний вибір пасажирів, адже можна любуватися краєвидами і буде не так нудно чекати завершення польоту. Але не всі знають про пастки у вигляді місць біля вікна, де його насправді немає. Це такий невдалий ряд, розташований між ілюмінаторами попереду та позаду, де проходить живлення авіаційної електроніки чи основних компонентів.

Багато скарг обурених мандрівників можна знайти в Інтернеті. Бо часто компанії під час бронювання квитка не уточнюють, що ілюмінатор біля місця відсутній. І пасажири дізнаються про сюрприз вже перед вильотом.

Що стосується Ryanair, то на сайті перевізника є інформація про цей недолік конфігурації транспортного судна. У літаках Boeing 737-800, які обслуговують всі рейси авіакомпанії, безвіконні сидіння знаходяться під маркерами 11А 11F та 12F. За допомогою порталу seatguru.com можна заздалегідь подивитися схему крісел у більшості типів літаків.

Останні та аварійні ряди


Пасажири намагаються уникати останніх рядів через обмежений нахил крісел, близьке розташування туалету та камбузу, неприємні запахи і черги. Люди постійно ходять, що заважає відпочити, а стюардеси регулярно зачіпають візками. Плюс такі місця рідко мають ілюмінатори, зате турбулентність там найсильніше відчувається.

Що стосується ряду біля аварійного виходу, його також мало хто любить. Бо крісла не відкидаються назад, ручну поклажу заборонено тримати на підлозі, а холод ззовні проникає більш виражено. Але плюси також існують: через непопулярність місць є велика ймовірність, що ви сидітимете без сусідів.

Середні крісла


Здається, абсолютно ніхто не любить місця посередині, оскільки завжди тісно і відбувається постійна боротьба за підлокітники. І коли подорожуєш у парі, комусь доведеться зайняти саме середнє крісло, поступившись зручністю. Хоча існує несподіваний лайфгак для мандрівників.

Якщо плануєте політ із компаньйоном, спробуйте забронювати два бокові сидіння. Тоді буде ймовірність, що одинокі пасажири не куплять квиток посередині, а значить ви отримаєте у власне розпорядження весь ряд.

Раніше сайт Pro Гроші писав, хто має право на безплатний проїзд у маршрутках. Також ми повідомляли, навіщо вмикати на телефоні функцію "Режим польоту".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.