Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для українців подешевшають деякі квитки за кордон — що запланували в Укрзалізниці

Розповідаємо, який новий міжнародний поїзд почне курсувати з України та чому квитки на нього будуть дешевшими

Фото: Укзалізниця, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

УЗ запускає прямий поїзд в Австрію

Фото: Укзалізниця, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З 10 грудня між Україною та Австрією курсуватиме прямий поїзд. Він їздитиме за маршрутом Відень – Чоп – Відень, також для пасажирів організують зручні пересадки на станції Чоп.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

Зазначається, що цей поїзд буде зручним для тих пасажирів, які користуються рейсом №367/368 Луцьк – Рівне – Чоп – Ужгород. Так, нічну частину подорожі за кордон пасажир проводитиме у зручних спальних вагонах УЗ, а вдень їхатиме у сучасних сидячих вагонах 1 або 2 класу угорських залізниць.

Скільки коштують квитки

Квитки на цей поїзд можна купувати у застосунку УЗ, на сайті та в касах українських вокзалів. Також квитки доступні у всіх міжнародних касах Укрзалізниці або Австрії.

"За квиток з Києва до Відня (сидячий вагон 2-го класу + купе) потрібно сплатити 2,5 тисячі гривен. Це майже на 1 тисячу гривень дешевше, ніж квитки на поїзд Київ-Відень у вагоні класу "ріц", – йдеться у повідомленні.

Відомо, що поїзд №745 щодня відправлятиметься з Києва о 16:38 (а з Луцька о 17:45, з Рівного о 19:02 під №368), Зупинка у Львові триватиме з 23:31 до 00:23, а у Чопі поїзд буде о 06:20.

"На вокзалі станції Чоп пасажири проходять прикордонно-митні операції та пересідають у поїзд №146 Чоп – Відень, що відправлятиметься з Чопа щоденно о 08:23, Будапешт-Келеті 14:20 – 14:40, прибуття до головного вокзалу Відня о 17:20", – зазначають в Укрзалізниці.

На зворотному шляху поїзд №143 Відень – Чоп відправляється зі столиці Австрії о 10:42, на станцію Будапешт-Келеті пасажири будуть о 13:19 – 13:40, а у Чопі – о 20:59.

Тут на пасажирів знову чекатимуть прикордонно-митні процедури, після чого вони пересядуть на щоденний поїзд №367, який відправлятиметься з Чопа о 23:24.

Залізничні маршрути у 2024 році

В Укрзалізниці нещодавно розповіли про свої плани щодо поліпшення курсування деяких поїздів. Мова, зокрема, про:

  • №193/192 Кривий Ріг – Ясіня – їздитиме через день;
  • №143/144 Суми – Рахів – з'єднає північ країни з гірськолижними курортами Прикарпаття та Закарпаття;
  • № 365/366 Луцьк – Рахів – дозволить мешканцям Луцька та Рівного їздити в Моршин, Долину, Калуш, Івано-Франківськ, Яремче, Буковель, Ворохту;

Також на пасажирів чекатимуть деякі зміни, про які можна дізнатися, прочитавши наш матеріал.

Раніше ми розповідали, який додатковий поїзд курсуватиме з України до Польщі. Також ми писали, що в Україні з'явився поїзд, який курсує за новим міжнародним маршрутом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.